Svájci lányok vigassága: Svájc-Törökország 3-1

A parádézó Shaqiri vezérletével megőrizte nyolcaddöntős esélyét Svájc, a török együttesnek egy rúgott gól jutott vigaszdíjként az Európa-bajnokságon.

A barátnőm mindig megszól, hogyha piros-bordó szerelésben merek kilépni az utcára, ilyen logika mentén az összes svájci futballistafeleség szabadnapot vett ki a Törökország elleni mérkőzés napjára. Sőt, elnézve a videót, valószínűleg az ellenfélnél is...

Csajok ide, ízléstelen mezgarnitúra oda, a svájci válogatott a továbbjutás érdekében villámrajtot vett, és simán ellépett a török válogatottól.

Shaqiri ezúttal nem ollózott olyan erőset, mint öt évvel ezelőtt, azért így sem volt csúnya a tekerése, kettővel ment a szünetben csapata.

A fordulás után a török barátnők hazájuk első Eb-góljának örülhettek, de sok sikerélmény nem érhette őket ezen kívül a kontinenstornán, pláne, hogy Shaqiri nem unta meg a gólszerzést, beállította a 3–1-es végeredményt.

Bár a török néptől szoktunk hozzá, most Svájc fog imádkozni, hogy 4 ponttal és -1-es gólkülönbséggel bejusson a legjobb 16 közé. A játékot nézve, megérdemelné.

Svájc–Törökország 3–1 (Seferovic 6', Shaqiri 26', 68'; Kahveci 62')