Edzőmeccs lett belőle: Olaszország-Wales 1-0

Bár a kínai figurát nem láttuk, Olaszország ezúttal sem kapott gólt, Wales emberhátrányban megúszta egy kapott találattal, így mindkét együttes nyolcaddöntős lett.

Futballból már eddig is jelesre vizsgázott az olasz válogatott, de ahogy látszik, a kínai nyelvből sem rosszak a talján játékosok, gondolnak távol-keleti szurkolói bázisukra.

Ami azt illeti, a Holdról is látható Nagy Falat húztak kapujuk elé Roberto Mancini tanítványai, a mérkőzésen ugyanis a bűvös 1000 perces álomhatárt lépték át az olasz szamurájok „clean sheet" tekintetében, nem Gareth Bale-ék voltak az egyetlenek, akiknek tudománya elfogyott Donnarumma tizenhatosánál.

A biztos továbbjutás okán rendesen megkeverte a kezdőcsapatot Mancini, a múltkor duplázó Locatelli és Immobile is kikerült. Más kérdés, hogy az argentin aranylabdás csúfnevére hajazó Pessina bekerült a tizenegybe, fantasztikus mozdulattal szerzett vezetést az olaszoknak.

Az edzőmeccs-hangulat eddig sem hiányzott, miután Ampadu diszkréten letaposta Bernardeschit, és megkapta az Eb első azonnali piros lapját ez hatványozódott, az olaszok passzolgattak, a walesiek pedig ezzel konkrétan semmit nem tudtak kezdeni.

Olaszország zsinórban tizenegyedik meccsén nem kapott gólt – még a random becserélt cserekapussal sem, de az 1–0-s vereség Walesnek is kedvezett, kéz a kézben masíroztak be a nyolcaddöntőbe.

Olaszország–Wales 1–0 (Pessina 39')