„Lewa”rázslat: Spanyolország - Lengyelország 1-1

Spanyolország Lengyelországgal sem bírt az E-csoport második körében, így ez a két válogatott várhatja a legrosszabb helyről a zárókört a labdarúgó Európa-bajnokságon.

Robert Lewandowskinak a találkozó előtt nagyon nem ment a góllövés ezen a nyári Európa-bajnokságon, ezért jobbnak látta, ha a varázslóvilágtól és Harry Potteréktől tanul labdabűvölést.

„Huss és pöcc", majd a varázsige: Wingardium Lewandowski.

Varázslat ide vagy oda, ez a találkozó sem úgy indult, ahogyan azt a lengyelek vagy maga Lewandowski tervezte.A 25. percben Gerard Moreno centerezését Álvaro Morata lőtte a hálóba.

A találatot vizsgálta a videóbíró, de a vonalazás alapján érvényes volt a Juventus támadójának gólja, aki a gólöröme alapján nagyon hálás volt Luis Enrique szövetségi kapitánynak, hogy továbbra is megkapja tőle a bizalmat.

Tetézve a bajt, a lengyel csatár az első félidő végén hat méterről sem tudott gólra váltani egy ordító helyzetet. Lehet, hogy a Bayern München csatárát gól ellen oltották be a torna előtt?

A második félidő elején megkaptuk a választ.NEM! Aymeric Laporte-ot túlugorva, az aranycipős „Lewa" megszerezte első találatát ezen a kontinensviadalon. Ha öt pontot ezért nem is adnak a Griffendélnek és a lengyel válogatottnak, de egyre még jó lehet.

Főleg azután, hogy két perccel az egyenlítő gól után a spanyolok tizenegyest végezhettek el. A végrehajtó Gerard Moreno azonban – hűen ehhez az Eb-hez – kihagyta a büntetőt, és Morata sem tudta betuszkolni a kipattanót.

Vajon ezek után sem hiányolja azt a bizonyos Sergio Ramos-t a spanyolok szövetségi kapitánya, aki eddig remekül értékesítette a hispánok ilyen lehetőségeit?

Spanyolország – Lengyelország 1-1 (Morata 25'; Lewandowski 54')