Erődemonstráció: Portugália - Németország 2-4

Az Európa-bajnokság eddigi leggólgazdagabb, és talán a legszórakoztatóbb mérkőzését játszotta Portugália Németországgal. Hat találat, két öngól, kapufa és olyan adok-kapok, hogy a néző úgy érezhette magát, mintha egy pingpong-meccsen lenne.

Thomas Müller úgy gondolta, hogy a portugálok elleni rangadót megelőzően balettozik egyet.Ugyan ő a Hattyúk tavát gyakorolta be, végül a Diótörőt sikerült kivitelezni... Harangok megkongatva, "áucs"!

Miután Magyarország pontot szerzett a franciák ellen, mindkét válogatottnak megvolt a plusz motiváció erre az összecsapásra.

Portugália a lépéselőny megszerzéséért, Németország a lépéshátrány elkerüléséért harcolt.

Ennek megfelelően 110%-on pörgő csapatokat láthattunk a meccs elején.  Joachim Lőw csapata végre betalált az ellenfél kapujába is, de a videóbíró közbeszólt. Les. A hidegzuhany azonban csak ezután jött a németeknek, ugyanis egy gyors kontra után a 15. percben Cristiano Ronaldo a portugálokat juttatta előnyhöz.

Ki gondolta volna, hogy ennyi szenvedés után, Németország első gólját nem hazai  játékos szerzi ezen az Eb-n?Rúben Dias lábáról pattant be az „Nationalelf" egyenlítő találata. Már meg sem lepődünk! 35. perc, 1-1.

Jelentem, mégis meglepődünk! Négy perccel az öngól után Portugália ismét a saját kapuját vette be. Ezúttal Raphael Guerreiro a vétkes. Patrik Schick és Cristiano Ronaldo ismét lepipálva, Mr. Öngól újra a góllövőlista élén!

Jöhetnek a konfettik, durranhatnak a pezsgők!Kai Havertz megrúgta Németország első nem öngólját a kontinenstornán az 51. percben.Egy tetszetős támadás végén, Robin Gosens középre passzolt labdáját vágta a kapuba.

A 60. minutumban az előző gólnál még kiszolgálóként tevékenykedő Gosens került a rivaldafénybe, amikor fejese után már 4-1-re vezettek Thomas Müllerék.

A 67. percben a szépítés még összejött a portugáloknak, de az egyenlítéstől messze voltak. Németország megmutatta, nem ő a gyenge láncszem a halálcsoport három nagy nemzete közül.

Portugália – Németország 2-4 (C. Ronaldo 15' Jota 67'; Dias 35' – öngól, Guerreiro 39' – öngól, Havertz 51', Gosens 60')