Öreges rangadó: Anglia-Skócia 0-0

Az angolok kapufáig jutottak, ódon, tipikus brit mérkőzésen született meg az Európa-bajnokság második gól nélküli döntetlenje.

Azt már előre sejtettük, hogy az Eb egyik legpikánsabb összecsapása lesz az angol–skót csata, a futballtörténelem legrégebbi párosítása. Az első meccsüket 1872-ben, azaz egy esztendő híján másfél évszázada játszották egymással, s hát a tempó kicsit nyugdíjasra is sikerült ebben a 90 percben is.

Szegény David Marshall (skót kapus) az első mérkőzés után igencsak bekerült a mémgyárosok kereszttüzébe, ezúttal – az egész védelem stabilitása mellett – remekül állt a lábán, Stones fejesét például bravúrral, a két szép szemével tolta a lécre, a túloldalon pedig James mentése kellett a 0–0-hoz.

A mérkőzésre a hírek szerint gyöngéd 22 000 skót szurkoló érkezett Londonba,körülbelül az egytizedük szurkolhatott a Wembleyben, a kabriós széksorokban így egy ismerős családot is felfedezhettünk – a Beckham-junior sérója, mintha a Gascoigne-Foden skálán helyezkedne el.

Skócia McGinn (megin') nem szerzett gólt, de bravúrral kibunkerelt magának egy pontot, így ki-ki mérkőzést játszhat a továbbjutásért a horvátokkal.

Angliának pedig a szokásos világverseny-betegsége látszik előjönni: a torna előtt esélyesnek beharangozott, menő nevekből álló csapat, egyelőre meglehetősen harmatos.

Anglia–Skócia 0–0