Forsberg a talizmán: Svédország - Szlovákia 1-0

Emil Forsberg találatával tudta legyőzni Svédország Szlovákiát az E-csoport második körének első meccsén. Martin Dúbravka parádésan védett, de az ő hibája után jutott tizenegyeshez a svéd válogatott, amely a második Eb találkozóján sem kapott gólt.

A 2018-as világbajnokságon a svédeknek már szerencsét hozott egyszer a szentpétervári szereplés.Akkor a nyolcaddöntőben Svájcot sikerült legyőzniük, Emil Forsberg találatával.A mai siker ugyan nem ér negyeddöntőt, de a legjobb tizenhatba kerülésért folytatott harcban óriási előrelépést jelentene.

Nem csak a húszéveseké a világ!Öreguras kezdőcsapatok futottak ki a pályára a Kresztovszkij Stadionba.A 30 év és 125 napos átlagéletkor az Európa-bajnokságok történetének második legidősebbje az Opta statisztikája alapján.

A svédek az eddigi rekordban is érdekeltek, hiszen a 2008-as kontinensviadalon a görögök ellen 30 év és 178 nap volt az átlagéletkor.

Az első félidő legérdekesebb eseménye az volt, hogy a sárga mezesek csupán fél óra alatt többet passzoltak a szlovákok ellen, mint Spanyolországgal szemben a teljesen találkozó folyamán.

A második félidőben már láthattunk néhány komolyabb helyzetet is,de a 75. percig a kapusok top teljesítményt nyújtottak.Akkor egy jó bemozgás után Martin Dúbravka találta el Robin Quaisont a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig azonnal a büntetőpontra mutatott.

Forsberg állt a labda mögé, és hidegvérrel értékesítette is lehetőségét. Úgy látszik, Szentpéterváron ő az északiak talizmánja. 1-0-ás győzelmükkel nagy lépést tettek a skandinávok a továbbjutás felé, de a szlovákoknak is maradt esélye a legjobb 16 közé kerülni. A sárga-kékek hátvédsora a spanyolok után Szlovákia ellen is kapott gól nélkül zárt.

Svédország – Szlovákia 1-0 (Forsberg 77')