Az utolsó nap Glasgowban: Horvátország - Csehország 1-1

Patrik Schicket legutóbb a távolság, ezúttal az orrából ömlő vér sem akadályozta meg a gólszerzésben, de Ivan Perisicnek köszönhetően a horvátok is megtartották esélyüket a továbbjutásra.

Nem biztos, hogy a Horvátország–Csehország találkozót várták a legtöbben Skóciában.

Talán a két résztvevő csapat sem értette, hogy került az egymás elleni meccsük a szigetországba, de az Eb különleges lebonyolítása ide szólította a két Közép-európai válogatottat.

Forrás: AFP/Petr David Josek

A csehek ráadásul már szinte hazai pályának érezhették a Hampden Parkot, Patrik Schick parádéja után a horvátok ellen már a biztos továbbjutás reményében léptek pályára.

Az első félidőben a cseh vitéz vérző orra ébresztette fel a VAR-szobában szotyizó brigádot.

TOPSHOTS HorizontalForrás: AFP/Paul Ellis

Bloody Patrik kíméletlenül értékesítette a büntetőt.Ha már a múltkor 45 méterről talált be, most 11-ről sem hibázott.Nem kell nagy zseninek lenni ahhoz, hogy kijelentsük: ő volt az idei kontinenstorna első vérző gólszerzője.

Schick elképesztően schickeres időszakot produkál a válogatottban: az elmúlt nyolc fellépésén tizenkét gólnál jár, nem mellesleg átvette a vezetést az Eb góllövőlistáján.

Hogy Horvátország is megérkezzen az Eb-re, Zlatko Dalic a félidőben ráparancsolt Ivan Perisicre, hogy menjen át balszélsőnek.Ennél nyerőbb húzást nehéz elképzelni, a szünet után két percen belül az ő góljával egyenlített Horvátország.

A 28. mérkőzésén mindössze másodszor játszott döntetlent Silhavy-mester a cseh válogatott élén, mindkétszer Horvátország volt az ellenfél.

Ez az egy pont pedig jó „deal" lehet, hiszen Csehország négy ponttal zárta a glasgow-i hetet, de a horvát csapat is megtartotta esélyét a továbbjutásra.

Horvátország–Csehország 1–1 (Perisic 47'; Schick 37')