Szigetországi szuperrangadó

Pénteken életre kel a világ legrégebb óta tartó futball-rivalizálása. A legutóbbi világbajnokság ezüstérmese szeretne javítani, míg a szlovákok a svédek ellen is bátor focira törekszenek majd.

Svédország – Szlovákia 15.00 (Szentpétervár)Miután Szlovákia kisebb meglepetésre legyőzte Lengyelországot és Svédország döntetlent játszott Spanyolországgal, átrendeződött az E-csoport erősorrendje. A bátor és tetszetős focit játszó északi szomszédunk minden bizonnyal továbbra is két lábbal áll majd a gázpedálon. A szlovákok tovább is jutnának, ha megnyerik ezt a találkozót.

Ehhez természetesen a betonerős svéd hátsó alakzatnak is lesz egy-két szava. No meg persze Alexander Isaknak, akit a spanyolok ellen elkerült a szerencse, de hamarosan nála is kiszakadhat a gólzsák. A 21 éves csatár 17 góllal zárta a mögöttünk hagyott spanyol bajnoki idényt.

 Horvátország – Csehország 18.00 (Glasgow)A 2018-as világbajnoki szereplése után meglepően visszafogott teljesítményt nyújtott Horvátország a kontinenstorna első fordulójában. Ha valami pozitívumot kellene kiemelni, akkor talán az lehet az, hogy a legnehezebb meccsén túl van a csoportkörben. Csehország ellen kötelező a pontszerzés, ha a továbbjutás a célja a dalmátoknak.

Csehországról ellenben csak jót lehet mondani az első körös győzelme után. A találkozón végig kontroll alatt tartotta a játékot, és Patrik Schick duplájának köszönhetően simán nyert Skócia ellen. A horvátok ellen komolyabb ellenállásba ütközhet a csapat a mezőnyben, de az önbizalomszintjével biztosan nem lesz baj a játékosoknak.

Anglia – Skócia 21.00 (London)A világ legrégebb óta rendezett labdarúgó-rangadója éled fel az Anglia – Skócia mérkőzésen a D-csoportban. Ugyan kicsit dadogott még az angol gépezet a horvátok elleni találkozón, de kisebb finomhangolásokkal egy nagyon erős, akár végső esélyesnek is mondható csapatot kapunk.

A skótok az első meccsen csak helyzetekig jutottak, a kapuba nem sikerült betalálniuk. Nagyobb baj, hogy támadásban szinte végig a balszélre támaszkodtak, így kiismerhetővé váltak a figuráik. Az angol válogatott jobbhátvéd poszton az elitbe tartozik, úgyhogy nehéz lesz Andrew Robertsonék dolga. A Liverpool balbekkje nehezen élte meg a vereséget, de továbbra is pozitív próbál maradni.