Megy ez, mint a biciklizés: Hollandia - Ausztria 2-0

Ahhoz képest, hogy Frank de Boert és a holland válogatottat is leírták az Európa-bajnokság kezdete előtt, az „Oranje" a csoportkör második fordulója után már biztos továbbjutó a C-csoportban.

Az esti mérkőzés előtt az osztrákok két játékosát, Martin Hintereggert és Stefan Lainert faggatták kicsit egymásról a szervezők. Három egyszerű kérdés után olyan dolgokat tudhattunk meg, hogy Hinteregger másodállásban helikopter pilóta, míg Lainer nem tudna a barátnője nélkül élni. 

Az első félidő a szurkolók éneklésén kívül leginkább a csontzenétől volt hangos. Több olyan szabálytalanságot is láthattunk, amelynek a végén indokolt lett volna a sárgalap kiosztása, de Orel Grimfeld játékvezető csak két esetnél nyúlt a zsebébe.

Érdekes, hogy a 10. percben néma maradt a sípja, amikor egy látszólag teljesen egyértelmű eset után Denzel Dumfries maradt a földön. A videóbíró azonban beavatkozott, David Alaba sárgát, Hollandia tizenegyest kapott.

A mai napon már láthattuk, nem is olyan egyszerű értékesíteni egy büntetőt. Memphis Depay azonban megmutatta, ha nem remegő térdekkel, hanem oroszlánszívvel  áll oda valaki a labda mögé, a végeredmény csakis gól lehet.

 A 67. percben lezárta a találkozót a narancsmezes Hollandia. Depay ugratta ki a leshatárról induló Donyell Malent, aki önzetlenül tálalt Denzel Dumfries elé a kapu előtt. A 2-0-ás végeredménnyel Hollandia bebiciklizett a legjobb 16 közé.

Hollandia – Ausztria 2–0 (Depay 11', Dumfries 67')