A De Bruyne-faktor legyőzte a hatalmas szívet: Dánia–Belgium 1–2

Megmutatkozott a világelső hideg profizmusa, így Dánia hiába küzdött óriásit Christian Eriksenért, De Bruyne visszatérése belga sikert és továbbjutást hozott. 

Abban a mérkőzés előtt is biztosak voltunk, hogy az Európa-bajnokság egyik legmeghatóbb mérkőzése lesz a dánok következő meccse, Belgium ellen. Ráadásul a hazaiaknak nemcsak Christian Eriksenért és hazájukért, de a továbbjutásért is harcolniuk kellett – utóbbira aligha találhattak volna alkalmatlanabb ellenfelet, Lukakuval, Hazardokkal, De Bruynenel.

Ennek ellenére a kórházban lábadozó, szerencsére stabil állapotban lévő Christian Eriksen tiszteletére rendezett egyperces játékszünetet Yussuf Poulsen nem várta meg, már előtte felrobbantotta a Parken Stadiont a vezető találattal, az Eb-k történetének második leggyorsabb gólja volt.

 Ahogy öt nappal korábban, úgy ezúttal is megmutatkozott az a hatalmas dán szív, amellyel küzdöttek Hjulmand tanítványai, az első játékrészben alaposan meglepték a jóval esélyesebb belgákat.
„Kevin nélkül nincs gól" – gondolhatta Roberto Martinez, mert a félidőben pályára küldte a lábadozó klasszist, Kevin De Bruynét, aki így félsérülten is szinte egymaga fordította meg a találkozót.

Fantasztikus találata előtt zseniális csellel és passzal hozta kihagyhatatlan helyzetbe Hazardot, bár Kowalsky meg a Vega után szabadon ez „még nem Eden" volt, hiszen a Hazardok Thorganabbika talált be.

Innentől pedig egy nemzet tolta előre a piros-fehéreket, a szurkolók például folyamatos sörzáporral próbálták gyorsabb kirúgásokra ösztökélni Courtois-t, sikertelenül. Belgium története során először nyerte meg első két Eb-meccsét, így biztosan bejutott a nyolcaddöntőbe, míg a rettenetesen szimpatikus dán együttesnek erre már csak matematikai esélye van.

Dánia–Belgium 1–2 (Poulsen 2'; T. Hazard 55', De Bruyne 70')