A franciák zaVARtan, de nyertek: Franciaország – Németország 1-0

A német gólt megadták, a francia találatokat nem, végül mégis a „Les Bleus" örülhetett a lefújáskor. Most akkor hogy is van ez? 

Nem sokszor van olyan, hogy nem a Franciaország – Németország találkozó a legjobban várt összecsapás egy Európa-bajnoki játéknapon, de ma Magyarországon ez csak a levezető mérkőzés lehetett.

Egy ejtőernyős, tiltakozó úriember majdnem elrontotta a sportélményt a meccs kezdése előtt, ugyanis nem sokon múlt, hogy ne a közönségbe csapódjon be leérkezésekor. Szerencsére így csak egy komikus mozdulatsort láthattunk.

Németország azon kívül, hogy a hazai pálya előnyét élvezhette, bevetette négylábú vezérszurkolóját is. Cukiságfaktor kimaxolva. 

 „A kutya meg a macska rúgja meg" – gondolhatta Mats Hummels, amikor a 20. percben a saját kapujába talált be Lucas Hernández beadása után. Én nem tudom, ki az az Öngól, de vezeti az Európa-bajnokság góllövőlistáját...

Ez a nap a videóbíró által elvett gólokról szól. Schön Szabolcs találata után két francia örömöt is félbeszakított a játékvezető sípja. Kylian Mbappé mindkettőben nagy szerepet játszott. Egyrészt ő állt lesen mindkétszer, másrészt egyszer befejezőként, egyszer kiszolgálóként tűnt fel. 

Az egyetlen gólt Németország szerezte, mégis a franciák örülhettek a hármas sípszó után. Törheti a fejét az a Hansi Flick, aki átveszi majd Joachim Löwtől a szövetségi kapitányi posztot az Eb után. Ezt a mérkőzést a helyszínen tekintette meg a szakember. A kérdés már csak az, hogy vajon a vereség után mit gondol jövendőbeli állásáról. 

 Franciaország - Németország 1-0 (Hummels 20' – öngól)