Szerencséjük és Makjuk is volt: Lengyelország–Szlovákia 1–2

Mákja volt, de gyönyörűen csinálta! A Ferencváros külföldi játékosainak felemásan alakult a bemutatkozás az Európa-bajnokságon, míg Alekszandr Zubkovot még előző nap alig tíz perc után le kellett cserélni sérülés miatt, a szlovák Robert Mak parádésan vert meg két lengyel védőt, majd némi szerencsével vezetést szerzett hazájának.

Gólt végül a lövést fekve behátaló Szczesny-kapus nevéhez írták, pedig a Fradi-légiós abszolút megérdemelte volna...

A szegény lengyel hálóőrnek nem az Eb-nyitómeccs a kedvenc műfaja, kilenc éve kiállították, ezúttal egy ilyen szerencsétlenséggel nyitotta a kontinenstornát. Ráadásul a nyolcadik találkozón már a második öngólt láttuk, korábban ilyen ütemben még nem termeltek a futballisták Európa-bajnokságon.

A szlovákok szemre tetszetősen, kreatívan futballoztak, olyan jó volt a kékmezeseket nézni, mint a szentpétervári stadion tengerszín lelátóját. Nem valószínű, hogy esetleges piros székek segítettek volna a lengyeleken, de mi tagadás, gyengén futballoztak.

Lewandowski az edzésen még nevetve botladozott, miután társa kigáncsolta, a mérkőzésre a botladozás maradt, de a mosoly leolvadt róla.

 A győzelemhez persze kellett Krychowiak butasága is, biztos azt kérte tőle Paulo Sousa, hogy sárga lappal a birtokában tapossa le ellenfelét. Mak és Skriniar büntetett, a kékmezes szlovákok meglepetésre győzelemmel kezdték a tornát.

Lengyelország–Szlovákia 1–2 (Szczesny ög. 18', Skriniar 69'; Linetty 46')