Hisztizz megint, Ronaldo!

Eljött végre a nap, amikor a halálcsoportba sorsolt magyar válogatott is megkezdi szereplését a labdarúgó Európa-bajnokságon. Ráadásul teltház előtt a Puskás Arénában fogadja Portugáliát. Este pedig az egész Eb egyik legnagyobb rangadója, a Franciaország – Németország meccsel zárul az első forduló.

Magyarország – Portugália 18.00 (Budapest)Azt hiszem, nem mondunk nagyot azzal, hogy az egész világ nyálcsorgatva várja már ezt a találkozót: TELTHÁZAS!!! Eb-meccs Budapesten.

65 ezer ember a Puskás Aréna lelátóin. Egyedül Magyarország engedi be a stadion kapacitásának 100%-át az Európa-bajnokság helyszínei közül, úgyhogy végre elfelejthetjük a mesterségesen alákevert atmoszféra hangot a közvetítésben.

A tömött lelátók minden bizonnyal óriási érzelmi hatással lesznek mind a játékosokra, mind a szurkolókra, sőt, még a tévénézőkre is, hiszen közel hetvenezer drukker énekétől zeng majd a stadion.

Sokak szerint Magyarország örömfociként foghatja fel szereplését a kontinenstornán, hiszen a lehető legnehezebb csoportba került Portugália, Franciaország és Németország mellé. Ráadásul jelenlegi legjobbjára, Szoboszlai Dominikra sem számíthat.

5 évvel ezelőtt is összefutottunk Hisztiánó Cristiano Ronaldóékkal a csoportkörben, és a 3-3-as végeredménnyel Magyarország csoportelsőként zárt. A címvédő az eltelt öt évben csak erősebb lett, de nagyon örülnénk, ha sikerülne megint ennyire kiakasztani Ronaldót.

Franciaország – Németország 21.00 (München)Az első kör talán legnagyobb rangadója a forduló legutolsó találkozója, a Franciaország – Németország mérkőzés.

A legutóbbi két világbajnok összecsapásán a legnagyobb világsztárok között hat olyan játékost is találunk - 3 itt, 3 ott elosztásban -, akik pár hete a magasba emelhették a Bajnokok Ligája serlegét.

Franciaországon nagyobb nyomás lehet, hiszen a legnagyobb esélyes mindig komolyabb terheket cipel. Nem lesz egyszerű Münchenben kezdenie az Eb-t, mivel a németeknél 15 év után távozik Joachim Löw  a kispadról, ezért ez az extra motiváció is hajtja majd a játékosokat.