Amikor a labda félpályáról eSchick be: Skócia – Csehország 0-2

A zsinórban hetedik Európa-bajnokságán szereplő Csehország egy fejessel és egy szépségdíjas találattal tudta legyőzni Skóciát. Patrik Schick a duplájával feljött Romelu Lukaku mellé a góllövőlista élére.

A skót válogatott hivatalos Twitter-oldala a szurkolóknak köszönte meg a támogatást a mérkőzés előtt, hozzátéve, hogy bárcsak többen lehetnének a Hampden Parkban.

Ha adhatunk egy tippet az oldal adminjainak, holnap kapcsolják be a Magyarország – Portugália meccset, amely teltházas lesz, és élvezzék a hangorkánt, amelyet a magyar szurkolók fognak biztosítani.

David Little, egy lelkes skót szurkoló kitűzte maga elé célul, hogy az Eb előtt felkeresi azokat az utcákat, amelyekben szerepel a kerettagok neve. A küldetés sikerrel járt, bár állítása szerint néha nagyon megszenvedett a sétákkal, biciklizésekkel és buszozásokkal az eredményért.

Nagy érvágást jelentett a hazaiaknak, hogy Kieran Tierney megsérült a mérkőzés előtt, így rá nem számíthatott Steve Clarke ezen a mérkőzésen a balszélen, amely így is nagyon aktív volt az első félidőben. Andrew Robertson hol pontos beadásokkal, hol veszélyes lövésekkel rázta fel a közönséget.

Hozzá kell tenni, az első játékrész derekán volt egy olyan 10 perc, amikor annyira nem történt semmi a meccsen, hogy nyugodtan elkezdhettünk szétnézni a magyar utcanevek között is, hátha teljesíthető lenne egy Davidéhez hasonló túra. Szerencsére a keresést fel kellett függeszteni...

Ahogyan azt beharangoztuk, Csehország a beadásokra építette játékát, amelynek meg is lett az eredménye, a 42. percben Patrik Schick fejelt a skót kapuba. Az 52. percben a cseh támadó tett róla, hogy aki eddig nem jegyezte meg a nevét, ezután megtegye.

Félpályáról eleresztett lövésénél hiába próbált meg visszaiszkolni kapujába David Marshall, csak azt érte el, hogy a labdával együtt ő is a hálóban landolt.

 Az teljesen biztos, hogy ez a találat be fog kerülni jövő heti gólszépségversenyünkbe, de az sem kizárt, hogy már a torna negyedik napján megszületett az Európa-bajnokság legszebb találata.

Skócia – Csehország 0-2 (Schick 42' 52')