Acél helyett svéd beton: Spanyolország–Svédország 0–0

Na, ez nem semmi! Az első félidőben – a már kevésbé barcelonizált – spanyol válogatott 472 átadást hajtott végre a svédek elleni Eb-nyitányon, amely rekordnak számít a kontinenstornák történetében. Más kérdés, hogy az idei viadal tizedik meccsén már hatodszor figyelhettünk gól nélküli állást a szünetben, a brutális spanyol fölény nem járt találattal, még a második játékrészben sem.

Svédacél helyett inkább svéd betonként jellemezhettük a vendégek védelmét, de a hispánok így is eljutottak helyzetekig, nagy mázlijuk, hogy például az a Morata került ziccerbe, aki finoman szólva sem most futja élete formáját.

Meglepően sok svéd szurkoló tiszteletét tette a meccsen, akik azért előtte – saját királyi hagyományaikat bemutatva – az összes városi lovaskocsi kibérlésével pont úgy bénították meg Sevillát, ahogy futballistáik is bénították a spanyol támadójátékot.

Sőt, elnézve a játékosokat, egy lovaskocsikázásnak jobban is örültek volna, mert focizni annyira nem volt kedvük.

Hiába a brutális spanyol fölény, a 75%-os labdabirtoklás és a temérdek helyzet, Olsen-kapus vezérletével kibrusztolt egy pontot Svédország.

Megszületett az Európa-bajnokság első 0–0-s meccse, úgy hiányzott, mint pörkölthöz a csokiöntet. Az E-csoportot az első forduló után Szlovákia vezeti!

 Spanyolország–Svédország 0–0