Szuperhősök estéje: Hollandia – Ukrajna 3-2

Marvel vagy DC? Egyik sem! Az Európa-bajnokság harmadik napján megkapta minden sportszerelmes a szuperhősös „filmjét". Hollandia és Ukrajna látványshow-t rendezett Amszterdamban.

Robin van Persie napra pontosan hét évvel ezelőtt szerezte azt a bizonyos csukafejes találatát, amiről aztán annyi mém és vicces videó született. Akkor a hollandok Spanyolországot verték a világbajnokság csoportkörének első fordulójában. Egy hasonlóan jó kezdésben bíztak most is.

A mérkőzés első félidejében hamar bebizonyosodott, hogy az „Oranje" támadásait ezen az Európa-bajnokságon Memphis Depay fogja vezényelni.

Az ukránok csak azért úszták meg kapott gól nélkül az első félidőt, mert Buscsán kapus minden bizonnyal a meccs előtt úgy gondolta, ma este kívül hordja az alsógatyát, és szuperhős módjára néha repült a labdákért, néha pedig megsokszorozta magát, hogy a kapu minden centiméterét elfedje.

Azt szerintem senki nem szeretné tudni, hova lett az az alsógatya a második játékrészre, de az biztos, hogy a szupererő odalett. Ez persze nem von le az ukrán hálóőr érdemeiből, de eljutottunk egy pontra, amikor a hollandok megszerezték a kriptonitját, és 2-0-ra elhúztak.

Jelentjük, meglett az eltűnt alsógatya... Ha lehet mondani, a keleti szomszédunk mezőnyjátékosai vették magukra, mivel 5 perc leforgása alatt ledolgozták a kétgólos hátrányt, és az utolsó tíz percre döntetlennel fordultak a felek. Lehet, hogy új fehérnemű-divatot teremtenek a „Sárga-kékek?"

A hollandok tartalékoltak a szupererőt kioltó szerrel, és a 85. percben Denzel (nem Washington) Dumfries narancssárga „happy end"-et intézett az Európa-bajnokság eddigi legszórakoztatóbb meccsének végére. Reméljük, van Persie is elégedetten tapsolt a popcorntól kicsit zsíros kezével, akárhol is nézte ezt a találkozót.

 Hollandia – Ukrajna 3-2 (Wijnaldum 52', Weghorst 59', Dumfries 85'; Jarmolenko 75', Jaremcsuk 79')