Ki bakizik Bakuban?


A szombati napon már teljes programmal folytatódik a labdarúgó Európa-bajnokság. Pályára lép az egyik elődöntőse a legutóbbi Eb-nek, valamint a 2018-as világbajnokság bronzérmese is.

Wales – Svájc 15.00 (Baku)Wales a legutóbbi Európa-bajnokságon egészen az elődöntőig menetelt. Most Bakuban nem fér bele a baki, ha ismét a továbbjutásért szeretne harcolni, hiszen nagyon erős csoportba került.

A walesi válogatott vezérei már túl vannak karrierjük csúcspontján, de egy nagy tornán néha a tapasztalat többet érhet. Svájctól kötelező továbbjutást várnak, de a 2018-as világbajnoksághoz képest szinte az egész keret kicserélődött, így az előbb említett tapasztalat nem éppen mellette szól.

Dánia – Finnország 18.00 (Koppenhága)Szombaton elkezdődik az Európa-bajnokság Finnország számára is, amelynek a legkevesebb az esélye a továbbjutásra csoportjából. Legalábbis a Gracenote statisztikái szerint.

Azért adjuk meg az esélyt Teemu Pukkiéknak, hiszen azt tudjuk, hogy meglepetések mindig vannak. Igaz, idén nyáron azt most inkább a finnek ellenfelétől, Dániától várják a szakértők.

Kasper Hjulmand bombaerős kerettel dolgozhat az Európa-bajnokságon.

Belgium – Oroszország 21.00 (Szentpétervár)Az oroszok nagyon nem örülhettek, amikor a csoportbeosztás sorsolásakor meglátták, hogy Belgiummal egy csoportba kerültek, hiszen az Eb selejtezőkön is összekerültek, és két mérkőzés alatt a belgák 7 gólt is berámoltak Oroszországnak.

Eddigi hét találkozójuk során az oroszoknak nem termett babér, de hazai környezetben egy Európa-bajnokságon biztos extra motivációval fognak játszani. A belgák szupersztárja, Kevin De Bruyne  biztosan kihagyja a találkozót, úgyhogy ha Oroszországon múlik, akkor: „Szpászibá, ide a három pontot!"