Nekik is szurkolhatunk Tokióban: Majoros Bence

A tokiói olimpiáról is masszív találgatás folyt az elmúlt egy évben, mint lényegében bármelyik rendezvénnyel kapcsolatban a járvány idején. 2020 márciusától szinte mindennapos kérdések: lesz, nem lesz, elhalasztják, nem lesznek nézők, csak nézők indulhatnak rajta, csak ufók nézhetik, és egyéb nehézségek. Sorozatunkban bemutatjuk a kvótás magyarokat, ha lesz olimpia, ha nem lesz.Nem volt könnyű helyzetben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, de úgy néz ki, hogy ha egy év késéssel is, megrendezik a játékokat. S ha már megrendezik, a magyar olimpiai csapat jelentős része véglegessé vált, akikért mindenképpen izgulhatunk július végén. 

Majoros Bence
Meglepetésbulival várták szülővárosában, Nyírbátorban a dohai selejtezőtornáról hazatérő Majoros Bencét. A 23 éves asztaliteniszezőnek nem indult optimálisan a szezonja, kvótára még csak gondolni sem mert a sérülései miatt.

A selejtezőn azonban minden klappolt – a formaidőzítése, a koncentrált, remek játéka és szerencséje is vele volt Katarban. Az első szakasz döntőjében ráadásul 4–1-re győzte le esélyesebbnek titulált csapattársát, a belga Lambiet-et, így a vártnál hamarabb, és talán könnyebben is váltotta meg tokiói jegyét.

Az alábbi videó pikantériája az, hogy Bencével a skype-interjút a legnagyobb magyar asztaliteniszezők egyike, a világbajnok Gergely Gábor készítette. Jót mosolyogtunk az egykori sztár visszafogott kérdésén, amelyben a verseny körülményeiről érdeklődött: "Meséld már el, ... ugye, egykor én is pingpongozó voltam, ütöttem ezt a labdát..."

Nos, kedves Gábor, ütötte bizony, de még mennyire! Összejött valahogy két vb- és négy Eb-arany, ráadásul az egyik menő ütő a nevét is viseli...

A kiváló pingpongos győzelme azért is érdekes, mert a villámgyors kvalifikáció lett a magyar csapat 100. olimpiai kvótája. Asztaliteniszben már három kategóriában képviselteti magát nemzetünk Tokióban, s jó esély van arra, hogy a Szudi Ádám, Pergel Alexandra duó vegyespárosként is kijusson a versenyre (előbbinek erre még egyéniben is esélye van).Ha így lesz, akkor négy számban is drukkolhatunk magyaroknak – erre legutóbb az asztalitenisz olimpiai debütálásán, 1988-ban volt példa!

Bence lett a nyolcadik magyar, aki a királykategóriában elindulhat az ötkarikás játékokon, amire nem sokan fogadtunk volna, természetesen, nem a tehetsége miatt.

Bármekkora bulit rendeztek neki Nyírbátorban, biztosan megérdemelte!