Hétvégi hármak: Alisson, Lewandowski, Suárez

Minden hétvégén igyekszünk összegyűjteni a TOP 5 labdarúgó-bajnokság legjobban teljesítő játékosai közül azokat, akik a leginkább lenyűgöztek minket az adott fordulóban. Íme a hármas lista, szigorúan szubjektív szempontok alapján.

Alisson Becker

A Liverpool élet-halál harcot vív a Bajnokok Ligája indulásért, minden pontra szüksége van. A West Brom elleni találkozó 94. percéig úgy tűnt, csak egy döntetlent tud elérni a csapat, a BL-hajó pedig elúszik. Ám egy szögletre még volt idő. Minden mindegy alapon Alisson is előre jött a "vörösök" kapujából, s megszerezte a győztes találatot fejjel. Ezzel a győzelemmel továbbra is az ötödik helyen a pool, ám mindössze egy pontra a negyedik Chelsea-től. A klub történelme 1892 óta íródik, de sosem volt még olyan, hogy az aktuális kapus tétmeccsen betaláljon. 

 Robert Lewandowski

Lewandowski egészen szédületes formában van az egész szezon során. Nem elég, hogy a közelmúltban ismét német bajnok lett a Bayern Münchennel, de a Freiburg elleni mérkőzésen is gólt szerzett, szám szerint a negyvenediket a 2020/2021-es Bundesliga kiírásban. A 32 éves lengyel támadó találata ugyan győzelmet nem ért - ugyanis a találkozó 2-2-re végződött -, de ez mégiscsak mérföldkő. Gerd Müller 49 éves rekordját állította be a 40. bajnoki góllal, és az utolsó fordulóban az Augsburg ellen meg is döntheti azt.

 Luis Suárez

A Barcelónától bagóért kiebrudalt csatár, aki lassúsága és kora miatt került el az együttesből, a 88. percben szerezte meg - már a sokadik - győztes gólját az Atletico Madridnak az Osasuna ellen. A katalánok hétvégi vereségével már biztossá vált, hogy madridi csapat szerez majd egy hét múlva trófeát. No, de melyik? A Reál ugyan legyőzte az Athletic Bilbaót, de a bajnoki serleg félig már a „matracosok" kezében van, ugyanis két ponttal vezetnek Zidánék előtt. 88 percig úgy tűnt, a célegyenesben elbuknak Simeone fiai. Ekkor jött azonban a rutinos uruguayi támadó, Luis Suárez, aki ismét megmutatta, még mindig lehet rá számítani. Szezonbeli 20. találata győzelmet, és könnyen lehet, hogy bajnoki címet hozott a konyhára.