Ember a sisak mögött: Mick Betsch-től Schumacherig

Minden évben 20 kivételes kvalitással rendelkező autóversenyző körül forog az autósport királykategóriájának világa, és már a szezon elején mindent tudunk a járművekről, futamokról, ám annál kevesebbet a pilótákról magánemberként. Itt az ideje, hogy így is ismerkedjünk velük. 

Habár Michael Schumacher a legkevésbé sem akarta, hogy a fia autóversenyző legyen, megannyi év veszélyes tapasztalata után, a huszonkét éves Mick mára mégiscsak az autóversenyzés királykategóriájában kötött ki a Haas csapat tagjaként.Sohasem úgy néztem rá, mint a világ legjobb versenypilótájára, mert mindenekelőtt az apám volt, de ő volt mindig is az én példaképem

- nyilatkozta a hétszeres F1-es világbajnokról, akinek a neve kisebb átok ivolt számára gyerekként.

Ahogy mindenki a F1-ben, úgy Mick Betsch is gokartversenyzőként kezdte. Hogy ki az a Mick Betsch? Természetesen a fiatalember, aki nem akart bélyeget a karrierje elején, így édesanyja leánykori nevével indult el az autósport világában.

Nem csak Betsch-ként, hanem „Mick Junior"-ként is araszolgatott, egészen 2015-ig, amikor a Prema Racing tagjaként csatlakozott a formaautósokhoz, és "visszavette" az apja nevét. Habár addig "titokban" versenyzett, a családja iránti szeretete megkérdőjelezhetetlen, ami a 47-es F1-es rajtszámán is meglátszik

Ha a családon belül összeadjuk a születésnapok dátumainak számát, 47 jön ki. Egyértelmű tehát, hogy ezt a számot kell választanom.

Mivel a száguldó cirkuszban van buktató bőven, és a híres papa nem tud jelen lenni a mindennapjaiban, nem árt, ha olyan mentor vigyázza a pilóta lépteit, mint Sebastian Vettel, aki nem felejtette, hogy anno mennyit számított neki a "schumacheri pártfogás".

Nekem is sokat jelentett, amikor Michael tanácsokat adott, így én is örömmel segítek Micknek, ha szüksége van rá.

Úgy tűnik, van, és szoros kapcsolatot is ápol a négyszeres világbajnokkal. A 2019-es a Bajnokok Tornáján egy csapatban képviselték Németországot, de folyamatosan feltűnnek együtt pályán innen és túl.

A fanyalgók úgy gondolják, csakis az apja miatt tart ott, ahol tart, viszonta tehetsége nem vonható kétségbe, hiszen már a második F2-es szezonjában világbajnok lett, és az autójának képességeit figyelembe véve, az idei első F1-es évében is kiemelkedően teljesít. Sőt, néha a leállás is nehezen megy neki.

Jósolgatni felesleges, hogy meddig jut el abban a sportban, amelyben nem csak az ellenfelekkel, hanem az apja nimbuszával is meg kell küzdenie. De, ha túl tud lépni ezen, és mindent megtesz a sikerért, ahogy ebben a posztjában írja, már nyert...