Sokat hagy a képzeletre a német tornásznők új versenydressze

A torna világában szinte annyira megszokottá váltak a sokat mutató, díszes ruhák, hogy a nézőnek meg se fordul a fejében, bárki számára kényelmetlenné válhatnak. A bázeli torna Eb-n ennek ellenkezőjéről szerezhetett tanúbizonyságot a közönség.

Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A német tornász-válogatott egyik tagja, Sarah Voss merész döntésre szánta el magát az április 21-i selejtezőn: a tradicionális dressz helyett a kezet és lábat is elfedő, elegáns versenyruhában mutatta be gyakorlatait. Két csapattársa, Kim Bui és Elisabeth Seitz követték példáját, így az összetett döntőn már mindhárman kezeslábasban kápráztatták el a bírákat, a közönséget.

Reméljük, ezzel is bátorítjuk azokat a tornászokat, akik nem kedvelik a hagyományos dresszeket. Minden nő célja, hogy jól érezze magát a bőrében. Gyerekként nem okoztak gondot a feszes, rövid ruhák, de ahogy kamaszodni, menstruálni kezdtem, egyre kellemetlenebbül éreztem magam bennük.

- magyarázta Voss.

A német lányok új stílusát világszerte elismeréssel és örömmel fogadták, tematikus Instagram-postjaik pedig rengeteg pozitív kommentet kaptak.