Nekik is szurkolhatunk Tokióban: Női kézilabda-válogatott

A tokiói olimpiáról is masszív találgatás folyt az elmúlt egy évben, mint lényegében bármelyik rendezvénnyel kapcsolatban a járvány idején. 2020 márciusától szinte mindennapos kérdések: lesz, nem lesz, elhalasztják, nem lesznek nézők, csak nézők indulhatnak rajta, csak ufók nézhetik, és egyéb nehézségek. Sorozatunkban bemutatjuk a kvótás magyarokat, ha lesz olimpia, ha nem lesz. 

Nem volt könnyű helyzetben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, de úgy néz ki, hogy ha egy év késéssel is, de megrendezik a játékokat. S ha már megrendezik, a magyar olimpiai csapat jelentős része véglegessé vált, akikért mindenképpen izgulhatunk július végén.

A női kézilabda-válogatottÓriási fiesztát rendezett a női kézilabda-válogatott március közepén az olimpiai selejtezőtornán. A magyar csapat elsősorban Szerbia 31–23-as legyőzésének köszönhette a tokiói tikettet, amellyel 2008 után tér vissza a játékokra. A győri selejtezőkről a Sportslife külön riportot készített.

Tizenhárom évvel ezelőtt remekül szerepelt az együttes. Bár Görbicz Anita a torna előtt leforrázta a lábfejét, az olimpiára olyannyira rendbejött, hogy a mieink vezéreként a negyedik helyig jutott a válogatottal. Hajdu János alakulata a csoportból 2-1-2-es mérleggel jutott tovább, a negyeddöntőben pedig Románián lépett túl 4 góllal.

2008-ban Oroszország még túl nagy falatnak bizonyult, de lesz lehetőség a visszavágásra, hiszen Tokióban egy csoportban szerepel a két gárda. A magyar hölgyeknek – az oroszokon túl – Spanyolország, Svédország, Franciaország és Brazília ellen kell kiharcolnia a középdöntős szereplést. Nem lesz egyszerű feladat, de Elek Gábor lányai már bizonyították, hatalmas szívükkel bármire képesek!

Kétségtelen, a virtuális buzdítás is elkelhet.