Hét fiatal magyar sportoló, akiket érdemes követni 2021-ben

Hazai pályán ők most a legfelkapottabb sportfenomének, nem véletlenül. Kísérd végig izgalmas életüket a felkészüléstől a hétköznapi érdekességekig!

Késely Ajna 

 A 19 éves háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok, Európa-bajnoki ezüstérmes úszó a Kőbánya SC színeiben szerzett kvótát a 2020-as tokiói olimpiára. Bár nagyon nehezen viselte az eseménysorozat elhalasztását és a kényszerű karantént, mindenkit biztosított arról, hogy idén újult erővel veti magát a felkészülésbe, hogy Japánban a legjobbat hozhassa ki magából.

Kopasz Bálint

A 23 esztendős világbajnok, kétszeres Európa-bajnok magyar kajakozó még 2019-ben nyerte el az olimpiai kvótát a szegedi vb K1 1000 méteres futamában. A koronavírus miatt elrendelt korlátozásokat lehetőségként fogta fel, sokat gyógytornázott, hogy minimalizálja a sérülések esélyét. Jelenleg gőzerővel készül, hogy az olimpiára csúcsformában legyen.

Kovács Zsófia

A 20 éves Európa-bajnok szertornász a 2019-es stuttgarti világbajnokságon nyerte el belépőjét az idei olimpiai játékokra. Első kvótaszerzését 2016-ban még egy ötkarikás tetoválással is megörökítette, mely bizonyára szerencsét hoz neki Tokióban is.

Milák Kristóf

A 21 esztendős világ- és Európa-bajnok, valamint háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok örökre bevéste nevét az úszósport legnagyobbjai közé, amikor 2019-ben megdöntötte Michael Phelps 10 éves világcsúcsát 200 méter pillangón. A koronavírus azonban Kristófot sem kímélte: igen kellemetlen lefolyású betegségét követően 10 hét kellett, mire ismét régi fényében tündökölt, ám most már semmi sem állíthatja őt meg az olimpiára való felkészülésben.

Özbas Szofi

A 19 éves cselgáncstehetség ifjúsági olimpiai bajnoki, illetve junior Európa- és világbajnoki címmel büszkélkedhet. 2020 októberében bronzérme által olimpiai kvótát szerzett a budapesti Grand Slam-megmérettetésen, mely eredménynek köszönhetően jelenleg a világranglista 27. helyét tudhatja magáénak.

Szoboszlai Dominik

Válogatott labdarúgó, az RB Leipzig támadó középpályása. A most 20 éves Szoboszlait már tinédzserként világszerte csodagyerekként emlegették a legnívósabb médiumok, nem csoda, hogy végül a sportág történetének legdrágább magyar játékosává nőtte ki magát. Ez az év nem indult valami fényesen számára, combközelítő izomsérülése miatt eddig nem léphetett pályára, sőt, már biztos, hogy az első három vb-selejtezőn sem játszhat. Rehabilitációja - még ha pénzügyi okok miatt az ideálisnál lassabban is, de - jól halad, reméljük, hamarosan újra bombaformában láthatjuk őt.

Vígvári Vendel

A Fradi színeiben játszó 19 éves vízipólóst a sportág egyik legnagyobb reménységeként tartják számon a szakértők. Vendel a januári, Horvátország elleni meccset gyakorlatilag elvitte a hátán, az FTC-Miskolc bajnoki mérkőzésen lőtt parádés gólja pedig mindenkit ámulatba ejtett. Volt kitől tanulnia: hajdani edzőjére, a tragikusan fiatalon elhunyt Benedek Tiborra máig a nagybetűs Mesterként emlékezik.