Hat fiatal külföldi sportoló, akiket érdemes követni 2021-ben

Előttük az élet és a lehetőségek, mögöttük megannyi fantasztikus eredmény. Ha valakik, ők biztosan csúcsteljesítményre motiválnak!

Janja Garnbret

A 21 éves szlovén mászónő 2019-ben történelmet írt azáltal, hogy a szezon összes versenyszámában győzedelmeskedve elnyerte a boulder világkupát. A sportmászás idén először mutatkozik be az olimpián, s Janját, akinek kisgyerekkora óta szenvedélye ez a tevékenység, a rendezvény egyik legnagyobb sikervárományosának tartják.

Kitazono Takeru

A jövő szertornacsillagának kikiáltott japán tehetség eddigi legnagyobb bravúrját 16 évesen, a 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpián mutatta be. Összetett, talaj, gyűrű, korlát és nyújtó kategóriában is aranyérmet szerzett, s ezzel új világrekordot állított fel. Mint mondta, 2021-ben, Tokióban is belead majd mindent, hogy az eddigiekhez hasonló eredményeket érjen el.

Morgan Hurd

A 19 éves, nevelőszülőknél felcseperedett, kínai származású világklasszis amerikai tornász 2017-ben összetett aranyérmet szerzett a montreali torna vb-n. Sokan meglepőnek tartják, hogy mindig szemüvegben tornázik, ám erre jó oka van. Szeme egyáltalán nem bírja a kontaktlencsét, ezért marad a szemüveg fejre erősítése, mellyel bizonyára új stílust fog teremteni a tokiói olimpián is.

Ószaka Naomi (Naomi Osaka)

 A haiti-japán származású teniszcsillag a szigetország első Grand Slam-tornagyőztese és világelsője ebben a sportágban. A 23 éves négyszeres Grand Slam-győztes, aki civilben a Black Lives Matter mozgalom aktív szószólója, elárulta, határtalanul boldog, hogy idén szülőhazájában indulhat az olimpián.

Noah Lyles

A 23 éves kétszeres világbajnok amerikai sprinter és rapper 2020-ban majdnem megdöntötte Usain Bolt 200 méteres síkfutásrekordját, ám később kiderült, hogy mivel nem a megfelelő pályára állították be, a rekorder 18.90-es eredményt csupán 185 méteren sikerült elérnie. Lyles szerencsére már nem bánkódik a történteken, elszántan edz az idei nyári olimpiai játékokra.

Sky Brown

Mindössze 12 évesen a japán származású gördeszkázó lehet az Egyesült Királyság sporttörténelmének legfiatalabb olimpikonja, ha elindul a 2021-ben megrendezésre kerülő nyári játékokon. Sky, aki a világ legifjabb profi női deszkása címet is magáénak tudhatja, tavaly nyáron borzalmas koponya- és végtagsérüléseket szerzett egy esést követően. A baleset természetesen nem szegte kedvét, és jelenleg is izgatottan készül a nagy tokiói megmérettetésre.