Sorozatban triplázni - csoda! Na, de kétszer?

A valaha volt egyik legjobb... Ez a mondat biztos, hogy elhangzik, ha az alábbi három, legendás játékos és csapatuk szóba kerül. Több mint 20 éve történt már a nagy menetelés, de a mai napig az egyik legnagyobb sikersztoriként él az emberek emlékezetében. Nem véletlenül.

A Chicago Bulls aranykorszaka egyértelműen a kilencvenes évekre datálódik. Az 1998-as, utolsó bajnoki címük óta, a csapat a közelébe sem került a sikereknek, és, hogy a jövőben lesz-e erre lehetőségük, azt maximum Dr. Strange tudhatja.

A Bulls akkoriban kétszer is triplázott, azaz zsinórban háromszor nyerte meg a ligát.

Először 1991-1993 között, majd 1996-1998 között. Menjünk rá kicsit jobban a második triplára, mert akkoriban született meg az a trió, amelyhez fogható nem biztos, hogy valaha is lesz, és ebben a számok is megerősítenek.

72. Ennyi mérkőzést nyert a Bulls az alapszakaszban, 1995/96-ban.

Ez a szám egészen a 2015/16-os kiírásig rekord volt. A másik két évben sem volt gyenge a mutatójuk, '96/97-ben 69, míg '97/98-ban 62 győzelemmel jutottak a rájátszásba, egyaránt főcsoportgyőztesként.

4-2. Mindhárom bajnoki döntőnek ez lett a végeredménye.

Először a SuperSonics csapatát, majd kétszer a Jazzt gyűrték le hat mérkőzésen a második triplájuk során.

6. Ennyi döntőn lépett pályára közösen

Pippen és Jordan, és ha már ott voltak, vitték a kosárhálót is. Érdekesség, hogy Jordant mind a hat alkalommal megválasztották a döntő legértékesebb játékosának. Nem rossz arány, ugye?

A Jordan-Pippen-Rodman vezette Bulls volt az első csapat az NBA történetében, amelyik legalább 70 győzelmet tudott produkálni az alapszakaszban.

23 és 33. A Jordan-Pippen mágia.

Ez a két mezszám az, amit más Bulls játékos már biztosan nem fog viselni a hátán, ugyanis visszavonultatta a chicagói csapat.

Az 1997/98-as szezon volt a Bulls legendás csapatának utolsó nagy menetelése.

A nyolc év alatt a hatodik bajnoki címét bezsebelő brigád szétszéledt a szezont követően. Pippen a Houston Rockets-nál, míg Rodman a Lakers-nél folytatta. Jordan második alkalommal vonult vissza, és bár 2001-ben ismét visszatért, ezúttal a Wizards csapatához, 2003-ban harmadjára – és véglegesen - befejezte karrierjét.