FIFA skillfejlesztő - 2.rész: Mindenható csellók

A labdarúgás legnépszerűbb virtuális verziója, a FIFA idén sem könnyebb, mint a korábbi években. Az egyre növekvő gamer tartalmaknak köszönhetően azonban a kevésbé gyakorlott játékosok is komoly előnyre tehetnek szert ellenfeleikkel szemben.

Sorozatunk második részében a támadójátéké a főszerep, mert ugye a közhelyszótárban is ez adja a legjobb védekezés alapjait.

Ha pedig offenzíva, akkor jöhet a "joga bonito". Na, jó, azért Ronaldihno nem az alábbi ajánlott cselektől fog hasra esni, de abban biztos lehetsz, hogy ez a néhány mozdulatsor a leghasznosabb a játékban.

Ezekhez a skillekhez ezúttal a világ egyik legjobb fifásaként számon tartott Ovvy-t hívtuk segítségül, a bemutatott videók azonban egyesével, hosszabban segítenek megérteni a mozdulatsorokat.

Nem is húzom tovább az időd, jöjjenek a mindenható csellók.  

La CroquetaEgy igazi klasszikus, amikor a játékos a labdát az egyik lábáról a másikra terelve könnyedén megszökik ellenfele elől. Ezzel a mozdulattal a mesterséges intelligencia mellett a valódi ellenfeleket is könnyű átejteni, ráadásul kiválóan elő lehet készíteni a labdát lövéshez.

Ball roll, azaz a labdaelhúzás

A FIFA történetének legegyszerűbb csele, ami soha sem megy ki a divatból. Az elhúzás végrehajtásához mindössze a jobb analóg kart szükséges eltolni az egyik irányba, és éppen ezért sok játékos alábecsüli, pedig jóval értékesebb lehet, mint egy négy mozdulatos flikk-flakk, ami csak arra jó, hogy menőn nézzen ki.

Több előnye is van:

  • az első, hogy ha a védő melletted van, könnyű távol tartani a labdától, és akár biztonsággal meg is fordulhatsz.
  • a második, hogy utána kifejezetten gyorsan indulhatsz másik irányba a játékosoddal, ezzel is összezavarva az ellenfelet. A harmadik pedig, hogy a mozdulat időt hagy a játékosnak a lövésre, így a befejezések sokkal pontosabbak lesznek.

Elastico & reverse elasticoNa ez már egy magasabb szint, melynek megfelelően csak olyan játékossal hajtható végre, akinek ötcsillagos a cselezése. A mozdulat kivitelezése azonban egyáltalán nem bonyolult, főleg ahhoz képest, hogy milyen könnyű vele megverni akár 2v1-ben is az ellenfelet.

A reverse, azaz a fordított elastico már egy kicsit kevésbé hatásos, de azért azzal is lehet nagyot aratni.

Lövésmegszakítás

Szintén egy igencsak egyszerű mozdulat, ami egyáltalán nem látványos, de annál hasznosabb.

Figyelem! Nem összetévesztendő a lövőcsellel!

Míg a lövőcselnél a lövés gomb után meg kell nyomni a passzt, itt a lövés betöltésénél az LT (vagy L2) és az RT (vagy R2) gombokat kell egyszerre lenyomva tartani, még azelőtt, hogy a játékos kapura püföli a labdát.

Ez a mozdulat nem nehezebb, mint a korábban ismert lövőcsel, viszont sokkal jobb, mert a játékos közelebb tartja magához a labdát, és gyorsabban megcsinálja a parancsot, melyet követően könnyebb ismét irányt váltani.

Ha ennyi nem lett volna elég, vagy inkább saját játékstílusodat keresed, akkor az alábbi videóban megtalálod az összes, cirka 120 cselt a játékban.

Sok sikert hozzájuk!

Szoba