Újraindul az Universitas Kupa, az egyetemi házibajnokság! - INTERJÚ

Néhány év szünet után visszatér az Universitas Kupa, hogy megszólítsa azokat az egyetemistákat, akik szeretnek mozogni, sportolni és akár versenyezni is, de mindezt hobbiszinten űzik, és nem céljuk a versenysport. Az Universitas Kupáról Bartha Zsolttal, a Budapesti Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnökével készített interjút az unisport.hu.

A sportolni vágyó hallgatók tájékoztatására elmesélné röviden az Universitas Kupa történetét, hogy miről szól a versenysorozat?

Az Universitas Kupa egy több sportágat magában foglaló szabadidősport-eseménysorozat amely egy országos döntővel zárul.

Kelet-, Nyugat- és Közép-magyarországi régiókban rendeztük a selejtezőket, majd valamelyik egyetemi campuson volt az országos döntő. Célunk azokat a hallgatókat megszólítani és sportolásra bírni, akik nem igazolt versenyzők, vagy már csak a szabadidő eltöltése céljából sportolnak.

Olyan sportágakban csapnak össze a hallgatók, amelyek aktuálisan a legnépszerűbbek egyetemi körökben

- mondta Bartha Zsolt az unisport.hu-nak.

Most melyek ezek a sportágak?

Idén a csapatsportágak közül a 3×3-as kosárlabdában, a kispályás labdarúgásban mindkét nemben rendezünk versenyt, mellette mix röplabdában és ultimate frizbiben mérhetik össze a tudásukat a hallgatók. Része még a programnak az asztalitenisz is, mégpedig három versenyszámmal: női és férfi egyéni, valamint a páros.

Milyen lesz a kupa lebonyolítása, hol lesznek majd a döntők?

A kupa lebonyolítása a házibajnokságokkal kezdődik, majd lesz regionális selejtező (kelet, közép és nyugat) és a tanév végén az országos döntő!

A teljes interjút ide kattintva olvashatjátok el!