BLOG - Egy életmódváltás története 6.rész: Baljós árnyak

Üdv mindenkinek! Ez a sorozat egy a húszas évei végén járó srácról szól, aki régen sportolt, majd úgy ellustult, hogy tetemes súlyfelesleget szedett fel, és úgy döntött, megpróbál visszatérni régi formájához. Nem ígérem, hogy happy end és teljes transzformáció lesz a történet befejezése. Hogy is tehetném, hiszen még csak egy hosszú és igencsak rögös út közepén járok. Annyit azonban már előre elárulhatok, hogy akadnak tanulságok, melyekből bárki ihletet meríthet.

Emlékszel, legutóbb hol hagytam abba? Ha nem, KATT IDE.

Megszereztem tehát új, csillivilli cipőimet 

Nem kis fájdalom árán: közel 50 ezer forintomba került a befektetés.

 

Na, mindegy, legalább egy szinttel feljebb léphetek

– gondoltam magamban.

Ekkor még kicsit sem zavart, hogy ígéretesen kezdődő erőemelő pályafutásom felett ott lebegett Damoklész kardja a koronavírus-járvány képében.

A következő hetek folyamatos fejlődést hoztak. Az erőemelő cipőben sokkal stabilabbnak éreztem a guggolást és a fekvenyomást is. Utóbbinál a helyes technikát is sikerült nagyjából elsajátítani, ami az elején ugyan visszaesést okozott teljesítményben, később azonban kifizetődő lett.

Egy újabb öthetes periódussal később a guggolásnál 145 (x1), a fekvenyomásnál 105 (x1) a felhúzásnál 185 (x1) kilogramm volt a top szettem.

Nagyjából itt érkeztem el ahhoz a ponthoz, amikor az edzések már nem voltak olyan „kényelmesek". Minden gyakorlat csúcspontján megszenvedtem a rúdra pakolt súlyokkal, de továbbra is hajtott előre, hogy hétről hétre látványos az előrelépés.

Korábban, amikor konditeremben edzettem éppen a részsikerek hiánya volt elkeserítő. Egy idő után egyszerűen nem tudtam jelentősen fejlődni. Amikor 95 kilóval csináltam 4x8-at, akkor is csak 105 volt a maxom, amit itt körülbelül két hónap alatt elértem.

Most már tudom, hogy azért, mert rosszul volt összeállítva az edzéstervem. Nem volt benne piramisszerű építkezés, csak 4x6-8-10, aztán hadd szóljon.

Továbbra is jól éreztem tehát magam. Bevallom, ebben nagy szerepe volt annak, hogy az egyre nagyobb súlyok megmozgatása igencsak legyezgette a férfi egómat. Full lazán meséltem a haveroknak, hogy éppen mennyi volt az annyi.

Ekkor érkezett a következő bonyodalom. Újra barátnőm lett, ami egyedül azért volt aggasztó, mert a legutóbbi párkapcsolatom alatt 25 kilót szedtem fel, és teljesen kioffoltam az edzést.

Más ilyenkor ünnepel, én is örültem, hogy megjött az életembe, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem támadtak kétségeim a „mestertervem" kivitelezésének sikerességében.

Szoba