BLOG - Egy életmódváltás története 5.rész: Beindult a henger

Üdv mindenkinek! Ez a sorozat egy a húszas évei végén járó srácról szól, aki régen sportolt, majd úgy ellustult, hogy tetemes súlyfelesleget szedett fel, és úgy döntött, megpróbál visszatérni régi formájához. Nem ígérem, hogy happy end és teljes transzformáció lesz a történet befejezése. Hogy is tehetném, hiszen még csak egy hosszú és igencsak rögös út közepén járok. Annyit azonban már előre elárulhatok, hogy akadnak tanulságok, melyekből bárki ihletet meríthet.

Emlékszel, legutóbb hol hagytam abba? Ha nem, KATT IDE.

A kirobbanó feeling megvolt, elkezdhettem dolgozni a formán is. Azzal, hogy éreztem magamon a változást, folyamatosan spannoltam magam, így egyik edzésre sem érkeztem kedvetlenül, valósággal felszántottam az utakat, hogy odaérjek.

Plusz motivációt jelentett, hogy tényleg ébredeztek az izmaim, egyre nagyobb súlyokkal dolgoztam. Olyannyira, hogy már az erőemelő övet és a csuklószorítót sem félve vettem fel, tudtam, hogy szükség van rájuk.

Az edzésterveimet öthetes etapokkal írta az edzőm. Míg az első ciklus a sérülésem miatt nem igazán mérvadó, a másodikban már felfedezhető az erősödés, a súlyok, illetve az ismétlésszámok tekintetében is.

Az edzéstervem a második ciklus első hetén: 

Forrás: Sportslife

 

És az ötödik héten: 

Forrás: Sportslife

 

Az első héten a top szettet (igen, ekkorra már ilyen kifejezésekkel is dobálóztam; ez a legnagyobb súllyal, legkevesebb ismétlésszámmal végzett sorozat egy adott gyakorlatból) guggolásból 80 (egyszer), fekvenyomásból 70 (6x3), felhúzásból 110 kilóval (1x1) végeztem, míg ugyanezeknél a gyakorlatoknál négy héttel később a súlyok 110 (1x3), 95 (1x1), illetve 140 (1x3) kilóra emelkedtek.

Az önbizalom mellé most már teljesítmény is társult, sőt, még azt is megjegyezték a teremben, hogy van fizikumom és „őserőm" ehhez a sporthoz. Hengeres kis testem beindult és sorra gyalulta le az akadályokat maga előtt.

Úgy döntöttem, elég lesz a mezítlábas Rambo stílusból, elérkezett az ideje az első komolyabb befektetésnek. Megvettem hát a szükséges cipőket, a pénztárcám pedig majdnem sírva fakadt a folyamatban.

 Szoba