Ahol a foci túl mainstream - Óceánia

A labdarúgás mindent ver – ez a szabály a világ legtöbb országában érvényesül, kivéve az ausztrál kontinensen, ahol a csapatsportok legkeményebbike mellett is számos érdekes kedvenc akad.

Melyik a világ legkeményebb sportága?  

Óceániában erre a kérdésre azonnal vágják rá válaszként a rögbit. Az amerikai futball alapjait lefektető csapatjáték legnagyobb fanatikusai az új-zélandiak, akiknél az All Blacks névre hallgató nemzeti csapat tagjai az ország hőseinek számítanak.

Új-Zélandon a nemzet második kedvence egyben a hölgyek legnépszerűbb sportja is, a netball. Ez egy a kosárlabdához hasonlító, pontosabban abból kiváló női sport, melyben két hétfős csapat vetélkedik egymással.

A netball különlegessége, hogy nincs palánk, a játékosoknál maximum 3 másodpercig lehet a labda a passz előtt, illetve a mozgásterük is limitált.

Ausztráliában sem szükséges felcsapni a köpenyt, ahhoz, hogy egy egész nemzet hősként tiszteljen valakit, sőt egy fürdőnadrág is elég.

Az ország legnépszerűbb sportja az úszás, melyet 3,1 millió ausztrál űz napi szinten. Nem is csoda, hogy ebben a sportágban osztják ki a legtöbb ösztöndíjat is az egyetemeken. Az ausztrálok rajongását nézve embernek olyan érzése támad, hogy ha tehetnék, inkább kopoltyúval születnének.

Azok, akiknek a víz nem igazán fekszik, kétkerekűre pattannak

Ez nem vicc, Ausztráliában tényleg jobban kedvelik a kerékpározást bármilyen másik szárazföldi sportnál. Kompetitíven vagy sem, tény, hogy több mint 2,4 millióan bicikliznek aktívan.

A térségben több másik sportág, így a krikett, a tánc és a szörf is nagy népszerűségnek örvend. Dobj egy lájkot, ha kíváncsi vagy ezekre is bővebben!

Szoba