Ember a ló ellen

Sorozatunkban már számtalan érdekes sportágat mutattunk be, a feleségcipeléstől elkezdve a lábujjszkanderig, de ha azt hitted, hogy kimaxoltuk a témát, hát nagyot tévedtél. Legújabb cikkünkben lesz szó ember és ló közti versengésről, de megismerkedhetsz a jégkorong egy újabb érdekes változatával is.

Egykerekű hokiLegutóbb már bemutattuk a jégkorong egyik igen különleges változatát, most pedig itt van még egy: az egykerekű hoki. Ha nem tudod, hogy mire gondolj a név hallatán ne aggódj, segítünk.

Az egykerekű hokit, ahogyan a nevében is benne van egy egy kerékkel ellátott bicikli hátán űzik.

Egy csapatban öten kapnak helyet, a cél pedig nem más, mint hogy a korongot (amely ebben az esetben nem is korong, hanem egy kisméretű labda) az ellenfél kapujába juttassák. A jégkorong sem egyszerű sportág, hiszen remek korcsolyázási tudást igényel, de a kis egykerekűn való egyensúlyozás sem tűnik sokkal könnyebbnek.

Rúd dobásA rúd dobás egy skót eredetű sportág, amely során a versenyzők egy nagyjából öt-hat méter hosszú és negyven-hetven kg súlyú rudat próbálnak meg úgy elhajítani, hogy az átbillenjen a másik oldalára. Amilyen egyszerűen hangzik olyannyira nehéz.

A rekordot egy kanadai versenyző tartja, aki 16 alkalommal dobta el sikeresen a rudat, másnevén „caber"-t.

Ember a ló ellen maratonIgen, ez pont az aminek hallatszik. Nagyjából 35 km-en keresztül versengenek egymással az emberek a lóháton közlekedő lovasokkal.

A verseny megszületése az 1980-as évekre tehető, és nem meglepő módon jelentős fölényben van az örökmérleget tekintve a lovas győzelmek száma, csupán 2004-ben és 2007-ben sikerült embernek előbb célba érnie, mint valamelyik lovasnak.