Számokban a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 3. évada

7 hónap, 8 játék, 10 bajnok és 12 millió forint összdíjazás – lezárult a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság 3. évada.

Magyarország leghosszabb ideig tartó virtuális versenysorozatát, a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokságot (K&H MN3B) 7 hónapon keresztül kísérhettük figyelemmel.

Ezalatt szurkolhattunk a játékosoknak, csapatoknak és izgulhattunk, hogy milyen eredményekkel zárul egy-egy forduló, kik lesznek a továbbjutók és végül a győztesek. 2021 szeptember végén a VALORANT döntővel hivatalosan is véget ért a K&H MN3B.

A 3. évadban hazánk legjobb e-sportolói 8 játékban, 12 millió forint összdíjazásért és természetesen a bajnoki címért küzdöttek meg egymással.

 

  • Először League of Legendsben hirdettek bajnokot, ahol a Lenovo Legion Honvéd csapata diadalmaskodott.
  • A döntő legértékesebb játékosának járó díjat (MVP) Tóth "Kubu" Viktornak adta a szakmai zsűri.
  • A nem várt fordulatokban, óriási küzdelmekben bővelkedő Rainbow Six Siege finálét a High Coast Esports nyerte. A csapattagok közül Budai "Hedsut" Szabolcs háromszoros, Juhász "DogeFather" Gábor és Vincze "W1oza" Zsombor kétszeres magyar bajnoknak mondhatja magát.
  • Igazán nagyszerű együttesek jutottak be a K&H MN3B Rocket League játék döntőjébe is, de csak egyetlen csapat távozhatott győztesként, ez pedig a Budapest Five volt.
  • A K&H MN3B HPCL téli szezonjában az MTK Budapest bizonyult a legjobbnak, míg a tavaszi szezonban a Puskás Akadémia nyerte a bajnokságot.

Nagyon sok kiváló eredménnyel büszkélkedő e-sportoló jutott be Magyarország egyik legnagyobb FIFA versenyének döntőjébe.

  • A HUNESZ FIFA Masters sorozatban végül Pavlovics "TheBoy" Márk aratott győzelmet PS4-en, Xbox One konzolon pedig Brandt "Brandti" Rajmond emelte magasba a virtuális kupát.
  • A K&H MN3B Sim Liga GTSport bajnokságot Blazsán Patrik kettős győzelemmel zárta és egyúttal tavalyi címét is megvédte.
  • A K&H MN3B jó gyakorlóterep volt számára a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalos GTS versenyéhez is, amelyen a negyedik helyezést szerezte meg. Patrik mögött szorosan felzárkózva Szarka Zsolt és Báder Benjamin végeztek a második és harmadik helyen.

A K&H MN3B Sim Liga iRacing bajnokság futamai az utolsó percekig óriási izgalomban tartották a nézőket, ugyanis a profi szimulátor játékosokhoz egy valódi autóversenyző, a kétszeres Kamion-Európa bajnok Kiss Norbi is csatlakozott.

  • Tóth Dávid lett az első, Danis Richárd a második, Kiss Norbi végül a bronzérmet szerezte meg a pontversenyben.

Az alapszakaszt és az elődöntőket követően a Wild Multigaming és az IPON Team Horizon Reapers csapatai jutottak be a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság VALORANT fináléjába.

Az e-sportolók az egész sorozat alatt hihetetlen eltökéltségről és elkötelezettségről tettek tanúbizonyságot

– nyilatkozta Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője.

A játékosok idén is kiváló egyéni teljesítményt nyújtottak, a meccseken pedig kiélezett küzdelmeket láttunk már a bajnokság legelejétől kezdve. Büszkék vagyunk rá, hogy a K&H már negyedik éve hozzájárulhat az e-sport, a sport leginnovatívabb ágának fejlődéséhez.

„A K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság történetének eddigi leghosszabb versenyidőszakán vagyunk túl. A Magyar E-sport Szövetség az idei évadban is folytatta azt az építkezést, amellyel 2018-ban útjára indította a sorozatot.

Idén fontos mérföldkő volt számunkra, hogy a liga rendszerű versenyszámokban csak jogi személyiséggel rendelkező szervezetek vehettek részt. A tavalyihoz képest 20%-kal nőtt a közvetítéseink egyedi nézőszáma.

Kiemelném a VALORANT és a Rainbow Six döntő nézettségét, illetve a szimulátor játékok népszerűségének növekedését. Mindenkinek, aki a versenyekhez kapcsolódott – legyen az játékos, influencer vagy akár a háttérben a szervező csapat tagja –köszönjük a hétről hétre tartó helytállást és munkát! A győzteseknek és minden résztvevőnek ezúton is gratulálunk!"

– mondta Biró Balázs György a Magyar E-sport Szövetség elnöke.