Futball a bicikli hátán

Több alkalommal is mutattunk már be sportágakat, amelyek finoman fogalmazva sem tartoznak a hétköznapi sportok közé. Azonban ha nem lett volna elég, hogy a feleségcipelésről olvass, most elhoztunk még néhány olyan versengési formát, amely nem a jól megszokottak közé sorolható.

KviddicsJ.K. Rowling világszerte népszerű, Harry Potter könyvei és azok filmes változatai milliók kedvencei lettek. Emiatt valószínűleg nem is talál értetlenül figyelő tekintetekre, ha azt mondjuk, hogy kviddics.

Igen, ez az a kitalált sport, amelyben a sportolók a lábuk közé egy seprűt csapva játszanak arra a három különböző magasságban elhelyezett gyűrűre. Vagy nem is annyira kitalált?

Bizony, már a való életben is játsszák ezt a sportot. Igaz, a repülő seprűket azért még nem sikerült feltalálni, így a Nimbus 2000-et ne is keresse senki a boltok takarító részlegein, de azért így is igen szórakoztatónak tűnik.

VízihokiA jégkorongnál megszoktuk azt, hogy egy nagyon gyors, kemény sportág, ahol sokszor alig látni a kis korongot, olyan szélsebesen száguld a játékosok ütőjén. Ennek egy alternatív változata a vízihoki.

A víz alatt játsszák, pontosabban a medence alján, egy erre a célra kialakított koronggal, amely elég nehéz ahhoz, hogy ne kússzon fel a víz tetejére.

Egy csapat tíz főből áll, de a meccsen egyszerre hatan vannak a „pályán", és az ütő is lényegesen eltér a klasszikus hokiban már jól ismerttől. Egy mérkőzés kétszer tizenöt perces, szóval jó néhány alkalommal fel kell jönni a vízfelszínre egy jó adag levegővételért.

Cycle-ball

A játékosok egy biciklin ülve meccselnek egymással, a labdához pedig az erre a sportágra kialakított speciális kerékpárral érhetnek hozzá, illetve fejjel.

Kifejezetten régre nyúlik vissza a története, hiszen az 1800-as évek végén is játszották már. Világbajnokságot is rendeztek belőle, és amennyire érdekesen hangzik, olyannyira látványos is, ahogyan a sportolók a labdát kezelik egy kétkerekű hátán.