Nyúlugratás és táncos harcművészet

Több alkalommal is mutattunk már be sportágakat, amelyek - fogalmazzunk úgy - nem éppen a megszokott kategóriába tartoznak. Ezúttal újabb három olyan versengésről olvashatsz, amelyekről lehet, hogy még nem is hallottál korábban, pedig léteznek.

NyúlugratásAzzal a látvánnyal valószínűleg sokan találkoztak már, amikor a lovak - hátukon a lovassal - átugranak egy felállított magasságú akadályt. Nos, a nyúlugratás gyakorlatilag ugyanez, csak nyuszikkal, és persze valamivel kisebb akadályokkal.

Abban nem vagyunk biztosak, hogy a lovakhoz hasonlóan a nyuszik is feltűnnek egyhamar az olimpián, de mindenképp a cuki kategóriába tartozik a fülesek számára tartott verseny.

A rekord egyébként egy 106 centiméteres ugrás, amelyet 2019-ben állított fel egy svéd hölgy nyula.

CapoeiraA capoeira Brazíliából ered, és a táncot és a harcművészetet kombinálja.

Két változata létezik, a Capoeira Angola és a Capoeira Regional. Előbbit lassabb, inkább a földön bemutatott mozdulatsorok jellemzik, míg utóbbi pörgősebb, és akrobatikusabb elemekkel van megtűzdelve.

A sportolók zenére mutatják be tudásukat, annak ütemére igyekeznek a leglátványosabb mozdulatsoraikat előadni.

PofozóversenyIgen, itt tényleg arról van szó, amelyet a név is sugall. Az erre vállalkozók felállnak egymással szembe, aztán felváltva osztják egymásnak a nagyobbnál nagyobb maflásokat.

Előfordul, hogy valakinek már az első ütéstől eljön a „lámpaoltás", de vannak, akik sok suhintást kihordanak lábon.

Az nem világos, hogy valaki miért vágyik arra, hogy méretes füleseket kapjon, de ezek a srácok bátrak, az vitathatatlan...