Egy kis sakk, aztán boksz

Korábban már mutattunk be sportágakat, amelyek nem feltétlenül tartoznak az olyan megszokott sportok közé, mint például a kosárlabda, a tenisz vagy épp a futball. Ezúttal pedig itt a folytatás, amelyben olvashatsz például a zorbingról. Hogy mi az? Lejjebb megtalálod.

ZorbingA Zorbing - magyarul talán a gömbözés a legtalálóbb név - egy szabadidős sport, amely mostanra több évtizedes múltra tekint vissza.

Az erre az élményre vágyók egy nagy, levegővel felfújt gömb belsejében gurulnak le egy dombról, amelyben rögzíteni is lehet az utast.

Két kategóriája van, a „száraz" és a „nedves" zorbing. Utóbbi esetében némi víz is kerül az „utastérbe", így biztosan nem ússzuk meg szárazon a kalandot.

ParkourLáttál már valaha srácokat, akik különböző akadályokon ugráltak át igen látványos módon? Na, ők jó eséllyel éppen a parkour nevezetű extrém, korántsem veszélytelen sportot űzték.

A parkourban nincsenek kifejezetten meghatározott mozdulatsorok, esetleg megszabott felszerelések.

A lényeg, hogy a különböző akadályokat minél gyorsabban, a lehető legkisebb erőfeszítéssel oldják meg.

Sakkboksz

Sakkboksz. Igen, jól van leírva. Sakk és boksz ötvözve. Mondhatni nem azok a kifejezett rokonsportágak, ennek ellenére mégis sikerült ötvözni a kettőt. Egy mérkőzés tizenegy sakk és boksz menetből áll, amelynek az első menete sakkozással indul.

És, hogy ki lehet a győztes? Kiütéssel is lehet nyerni, na meg persze sakkmattot adva.

Ha így nem sikerül dűlőre jutni, akár úgy is elveszíthetjük a meccset, ha például kifutunk a sakkjátszmán megadott időkeretből, de emellett számos formája van, hogy megállapítsák a győztest.

 

Ha tényleg sehogyan nem jön ki a dolog, a legvégső esetben a fekete sakkbábukkal játszó fél nyeri a meccset, hiszen nem volt előnye a kezdésnél.