Az edzőterem, és ami benne van

Bár a nyárnak hamarosan vége, és az úgynevezett „beach body" lassan a hosszú ujjú pulóverek takarásába vész, sokan ilyenkor sem hagynak fel az edzéssel. Sőt, olyan is előfordulhat, aki most akar belevágni az alakformálásba, hogy a következő fürdőruha szezonra ne legyen probléma a formákkal.

Budapest számos edzőterem otthona. Könnyen lehet, hogy valaki nem tud rendszeresen menni, vagy először csak kipróbálná, hogy milyen is az edzőterembe járás világa. Ezt pedig napijeggyel megteheti, amely ára átlagosan 1600 és 2000 forint közé tehető, de helytől függően ez alacsonyabb, de akár magasabb összeg is lehet.

Aki azonban komolyan belevág, és hetente több alkalommal is eljár dobálni a súlyokat, jó eséllyel a havi bérletet választja. Ennek ára átlagosan tekintve 11 és 15 ezer forint közé tehető, de az sem lehetetlen, hogy egy havi bérletért akár 18-20 ezer forintot kelljen fizetni.

A diákok általában kedvezményesen áron vásárolhatnak bérletet.

Vannak helyek, ahol ha délelőtti bérletet váltunk, úgy azzal is olcsóbban jöhetünk ki. 

És, hogy mit kapunk ezért cserébe? Az adott edzőteremben található gépek használatát. Természetesen ezek igénybevétele attól is függ, hogy éppen melyik testrészünket akarjunk megdolgoztatni kicsit.

Az edzőteremben találkozhatsz például kerékpárral, futópaddal, kézi súlyzókkal, fekvenyomó paddal, illetve egy vagy többfunkciós gépekkel.

Előbbi általában csak egy vagy pár izomcsoport megmunkálására alkalmas, míg utóbbival jó eséllyel az egész test megdolgoztatható.

Egy felépített edzés során több, különböző gép használata is előkerül, például mellizom erősítő, vagy a lábakat megmunkáló feladatokra alkalmas is. De ki ne vágyna kockás hasra? Természetesen erre a célra is megvannak a különböző eszközök.

Aki először jár edzőteremben, és nem ismeri még a gyakorlatokat, esetleg a gépek használatát, annak érdemes lehet fogadnia maga mellé egy személyi edzőt.

A termekben általában többen is nyújtanak ilyen szolgáltatást, így kiválaszthatjuk az általunk szimpatikusnak vélt edzőt. Ő felvilágosíthat minket arról, hogy milyen gyakorlatokat érdemes csinálni, illetve hogyan végezzük el helyesen a feladatokat, és akár az étrend összeállításában is segítséget nyújthat, mindezt persze külön díj fejében.

Sok esetben lehetőség van csoportos órákon való részvételre is. ezeknek számos típusa van, így könnyen megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbbet annak tekintetében, hogy mit szeretnénk megdolgoztatni magunkon.

A zsírégető, nyújtó, alakformáló, TRX, spinning edzésektől kezdve akár még a jógázni vágyó személyek is találnak maguknak megfelelő órát.