Drágám, pattanj a hátamra, megyünk versenyezni!

Labdarúgás, kosárlabda, tenisz? Ugyan, ezek teljesen hétköznapi sportok. Mi a helyzet az extrém vasalással? Na, ez már egészen érdekesen hangzik. Kétrészes sorozatunk második felvonásában bemutatunk újabb négy furcsa sportágat, amiről még lehet, hogy sohasem hallottál.

Extrém vasalásIgen, ez pont az, amire elsőre gondolsz. Vagy nem is tudod, hogy mire gondolj? Nem meglepő, de segítünk.

Az extrém sportnak számító tevékenység során a versenyzők a hónuk alá csapnak egy vasalódeszkát, esetleg a hátukra erősítik, majd keresnek egy minél őrültebb helyet, ahol aztán megkezdődhet a kőkemény vasalás.

Legyen szó falmászásról, vagy lehetünk éppen a víz alatt, de azok a ruhák bizony nem lehetnek gyűröttek.

 

Sajtgurítás

Nagyon sokan szeretik a különböző, finom sajtokat. De vajon szereted annyira, hogy elindulnál utána egy meredek domboldalon?

Vannak, akik így tesznek.

A sajtgurítás már legalább az 1800-as évek óta létező sport. Egy szép, kerek sajtot legurítanak a domb tetejéről, a bátor vállalkozók pedig utána erednek.

A korántsem veszélytelen sajtgurítás során akad, aki a legurulást választja taktikának, van, aki elesik aztán felkel, majd többször megismétli ezt, és persze előfordulnak, akik megpróbálnak lefutni a domboldalon, több-kevesebb sikerrel.

Aki elsőnek leér az a győztes, és megkapja a sajtot. 

BossaballA Bossaball leginkább a röplabdához hasonlítható. Lényeges különbség azonban, hogy nem szilárd talajon, hanem egy nagy matracon állnak a sportolók, közepén egy trambulinnal, amely elősegíti a minél magasabbra való ugrást.

A játékosok használhatják a kezüket, lábukat és a fejüket is.  A röplabdához hasonlóan itt is az a cél, hogy az ellenfél térfelén érjen „földet" a labda, azonban lényeges különbség, hogy több pontot is lehet szerezni, a találat szerzésének módjától függően.

Például kézzel szerzett pont esetén amennyiben a matracon landol a játékszer egy pontot kapunk, de ha a trambulinos részen ér talajt, azért már három pont jár.

FeleségcipelésJaj, az asszony csak púp a hátamon.

Na jó, ilyet azért nem illik mondani, de ebben az esetben azért mégis van benne valami.

A feleségcipelés során a versenyzők a hátukra kapják a párjukat, majd így igyekeznek végigmenni a felállított akadálypályán.

A korántsem egyszerű feladat során számtalan vicces pillanat születhet, és a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát. 

Finnországból indult útjára, de mára már a világ különböző területein rendeznek feleségcipelő versenyt, köztük Magyarországon is.