Kondietikett: te betartod ezt az 5 illemszabályt a teremben?

Ahogy más szabadidős és sportlétesítményekben, úgy a konditeremben is megvannak azok az írott, íratlan szabályok, melyeket érdemes betartanod, ha a kellemes edzőtárs-kategóriába szeretnél kerülni.

Forrás: Shutterstock

Pakolj le magad után a rúdról!

Egy konditerem megelégelte, hogy a vendégek állandóan "elfelejtik" visszatenni a tárcsákat a helyükre, ezért kiírták, hogy amennyiben ez a művelet bárkinek nehézséget okozna, a recepcióslányok szívesen segítenek neki abszolválni azt. Láss csodát, attól fogva szinte mindenki betartotta ezt az igen fontos előírást.

Tartsd tisztán a gépeket!

Nem túl higiénikus, ha csatakosra izzadod magad alatt a berendezéseket vagy a talajt, aztán aznap még sok más ember megteszi ugyanezt. Az a minimum, hogy törcsit teszel magad alá, illetve letörlöd az eszközöket használat után.

Forrás: Shutterstock

Ne akadályozz senkit az edzésben!

Emlékszem, fel tudtam volna robbanni, mikor az egyik lábgyakorlatom közben (fel-le emelgetés gépen) a spinningre igyekvő hölgyikék esdeklő kuncogás kíséretében próbálták magukat áttuszkolni a fal és a fel-le mozgó lábam között, tehát ha szabályosan hajtottam volna végre a gyakorlatot, úgy telibe rúgtam volna őket, hogy rögtön leolvadt volna a képükről a vigyor. Ha lett volna bennük egy kis empátia, megkerülték volna a gépet, így viszont engem akadályoztak a sorozat szabályos kivitelezésében. Extraidegesítő szokás!

Forrás: Sabel Blanco - Pexels

Ne húzd a gépeken töltött időt!

Kevés vérlázítóbb látvány létezik, mint a konditermi berendezéseken hosszasan mobilozó sportoló. Természetesen nem arról van szó, hogy főbenjáró bűn megkeresni a tökéletes tracket az adott gyakorlathoz, de egész hívásokat vagy chatmegbeszéléseket lebonyolítani egy adott eszközt befoglalva elég nagy bunkóság, miközben mások is szeretnének odajutni.

Használd ésszel az öltözőt!

Próbálj minél kevesebb helyet elfoglalni öltözés-vetkőzés közben, ha sokan vannak a helyiségben! Inkább stiftes dezodort használj, senki nem kíváncsi a tömény aeroszolszagra!