Ezzel most Kuckáztatunk

Ne állj ott Tufan, inkább Witselj velem Sunyin a Pukkiról. Ha ez nem jön be, Schlagert írunk a Vydráról. Makról meg azt sem tudjuk, hogy eszik vagy Isak. Nem, nem ment el az eszünk, épp csak az Eb-n szereplő válogatottak kereteiben kutattunk beszédes nevek után.

Amennyiben csak a nehezen kiejthető nevekre koncentrálnánk, a lengyel válogatott szinte teljes névsorát felvéshetnénk ide.

Akik szeretnének nyelvtörőket gyakorolni, most nagyon figyeljenek és mondják hangosan: Wojciech Szczęsny, Grzegorz Krychowiak, Jakub Świerczok, Kamil Jóźwiak, Przemysław Frankowski, Przemysław Płacheta, Bartosz Bereszyński. Jelentkezzen, akinek hibátlanul sikerült. Senki? Gondoltuk...

Az előző kategóriába talán még Daniel O'Shaughnessy kerülhetne, de valószínűleg az ő nevét már el sem kezdtétek kimondani. Vagy ha igen, akkor az O után inkább a b-betűs szót adtátok ki magatokból, esetleg emlegetéssel csuklásra késztettétek a szüleinket.

O'Shaughnessy - igen, leírtuk megint, de gondolom most sem próbáltad kiolvasni - egyébként finn állampolgár, ami sokkal meglepőbb, mint hogy nehéz kimondani a vezetéknevét.

Szóval, beszédes nevek... Ott van például a svájci Christian Fassnacht. Igen, pontosan azért humoros, amire gondolsz.

 Aki pedig a vicces kvízeket szereti, jöjjön egy kis kérdezz-felelek:

  • Tudják, ki az abszolút humoros belga? Természetesen (Axel) Witsel.
  • Mire figyeljen a finn, ha randizni visz egy hölgyet? Hogy (Teemu) Pukki nélkül teljesítse az estét.
  • És mi történik, ha ez nem sikerül? Lapít majd a csaj előtt (Anton) Sunyin.
  • Melyik dalt játsszák le a legtöbbet az osztrák rádióban? (Xaver) Schlagert.
  • Ki a legjobb cseh vízalatti merülő? Természetesen (Matěj) Vydra.
  • Mivel isszák a szlovákok a kávét? (Juraj) Kucka-cukorral.

Természetesen nem szép dolog más nevével viccelődni. Ezt a cikket azért írtuk, hogy egyrészt minden tiszteletünket kifejezzük a lengyel meccsek kommentátorainak, illetve, hogy megmutassuk, milyen szép is a magyar nyelv.