5 elképesztő sportesemény a Piros Bika jóvoltából

Öt furcsa, de izgalmas megmérettetés, amelyeket nem lehet csarnokba zárni. Ez esetben a síugrósáncon nem lefele jönnek a versenyzők, a több méter magas piramis szó szerint lélegzik, a jojózás gigantikus méreteket ölt, golfütő és horgászbot hibridjétől zümmög a játékszer, és kivételesen jobb a szárazföldön placcsanni, mint a vízben.

 Red Bull 400

Az igencsak embert próbáló verseny 2011-ben indult Ausztriában, mára pedig világszintűvé nőtte ki magát. Egyszerűen hangozhat, hogy fel kell futni az emelkedőn, de az valójában egy 400 méter magas síugrósánc, amelynek 47 fokos a dőlésszöge... A résztvevők között megfordulnak az amatőröktől kezdve a legfittebb atléták is.

Red Bull Hornussen

A Hornussen 17. századi svájci nemzeti sport, amelyet farmerek golfjának is neveznek. Az alpesi országokban óriási népszerűségnek örvend, nemzeti bajnokságokat is indítanak. Lényege, hogy a horgászbotra hasonlító golfütő és buzogány hibrid segítségével az egyik csapat tagja eltalálja a kemény gumiból készült játékszert, a „hornust", vagyis darazsat, amely repülés közben zümmögő hangot ad ki. Pontot úgy lehet szerezni, ha az akár 300 km/h-val szálló játékszer földet ér anélkül, hogy a másik csapat hozzá tudna érni. Erre általában több méteres fa táblákkal van lehetőségük.

Red Bull Jod Ke Tod

Nevezhetjük emberi piramisnak is. Ebben az indiai sportban a résztvevők semmi mást nem használnak, csupán az erejüket és ügyességüket, hogy egymás nyakába mászva, körülbelül hat méter magas élő tornyot alkossanak. Cél, hogy a csapatok, vagyis emberi piramisok a másiknál gyorsabban emelkedjenek a magasba, és a felfüggesztett, tejtermékkel teli agyagedényt széttörjék. Alapvetően a lélegzetelállító mutatvánnyal Krisna születésnapját ünneplik.

Red Bull Pao

Hatalmas tömeg, látványos trükkök és akrobatikus mozdulatok. A hagyományos tajvani diaboló lényegében egy óriási jojó. A Paóban zenére versenyeznek ketten, és a kreativitást próbálják a maximumra emelni, hiszen ezt pontozza a zsűri.

 Red Bull Fierste Ljepper

A 18. században egy hollandiai tartomány lakói hosszú rudak segítségével jutottak át a folyók túlpartjára. Ezen alapszik a Fierste Ljepper is, 1771 óta már versenyszerűen. A játék célja, hogy nekifutásból a 8-13 méteres póznán minél magasabbra felmásszon a vakmerő rúdugró. A végső siker az, ha nem a vízben csobban, hanem a túlparti homokban puffan.