Sporttörténelmi magyar aranyérem - 10. nap

Kiss Péter Pál révén megszületett a magyar kajak-kenuzás első paralimpiai aranyérme, míg Pap Bianka háromra növelte Tokióban nyert medáljainak számát. Cikksorozatunkban napról - napra összefoglaljuk a paralimpia legfőbb történéseit.

Paraatlétika

A Biacsi ikerpár, Ilona és Bernadett a T20-as kategóriában az 1500 méteres síkfutás döntőjében volt érdekelt. Ilona az 5., pontszerző helyen végzett, míg Bernadett a 8. helyen futott be.

A 400 méteres síkfutás Európa-bajnoka és világcsúcstartója, Ekler Luca 3. lett az elődöntőben, így neki majd a szombati döntőben is szurkolhatunk.

Parakajak-kenu

A KL1 döntőjében két magyarnak is szoríthattunk Juhász Tamás és Kiss Péter Pál révén. Péter másfél hajónyi előnnyel verte a mezőnyt, így megszerezte a magyar kajak-kenuzás első paralimpiai aranyérmét. Juhász Tamás a hatodik, pontszerző helyen evezett be.

Rozbora András a KL2 B-döntőjében a negyedik helyen ért célba.

Kiss Erik a KL3 A-döntőjében a 8. helyet szerezte meg.

Parakerékpár

Az országúti mezőnyverseny C5-ös kategóriájában Wermeser Zsombor 2:34:30-as időeredménnyel a 14. helyen végzett, a B-kategóriában Ocelka Róbert és pilótája, Nagy Gergely a 8. helyen ért célba.

Paraúszás 

Pap Bianka a 200 méteres vegyesúszás döntőjében a második helyen végzett, így megnyerte harmadik érmét is Tokióban. 

100 méter háton Illés Fanni és Száraz Evelin volt érdekelt, előbbi a 13., utóbbi a 14. helyen ért be.

Forrás és borítókép: Magyar Paralimpiai Csapat