Újabb érmeink váltak biztossá Tokióban a pénteki napon - 3. nap

Pénteken biztossá vált, hogy Szvitacs Alexa és Pálos Péter révén újabb érmesei lesznek a Magyar Paralimpiai Csapatnak. Szombaton az is kiderül majd, hogy döntőbe jutnak-e para-asztaliteniszezőink. Cikksorozatunkban napról - napra összefoglaljuk a paralimpia legfőbb történéseit.

Para - asztalitenisz

A kínai Guiyan Xiong legyőzte a brazil Danielle Rauent, ezzel Szvitacs Alexa másodikként jutott tovább csoportjából az elődöntőbe S9-es kategóriában, így már biztos érmesként várhatja a szombati elődöntőt az ausztrál Li Na Leivel szemben.

Pálos Péter a negyeddöntőben a japán Takashi Asano ellen játszott, akit végül nagyon kiélezett csatában, 3:2-re verni tudott. Ezzel pedig bejutott az elődöntőbe és már biztos érmesnek mondhatja magát.

Az elődöntőjét ő is szombaton játssza a francia Lucas Creange-val szemben.

Arlóy Zsófia (S8) a norvág Aida Dahlennel mérkőzött meg a negyeddöntőben, de sajnos nem jött össze a bravúr, Dahlen 3-1-re nyerni tudott. Zsófia így az ötödik helyen fejezte be a tokiói játékokat.

Major Endre (S1) számára szintén a negyeddöntő volt ma a végállomás, így ő is az ötödik helyen végzett.

Csonka András (S8) továbbjutott csoportjából, de a nyolcaddöntőben már nem tudott győzni a francia Thomas Bouvais ellen, ezzel a kilencedik helyet szerezte meg.

Paraíjászat

A világranglistán második helyen rangsorolt Gáspár Tamás (W1) a rangsoroló versenyen 4. lett. A negyeddöntőt augusztus 30-án rendezik.

Parakerékpár

Wermeser Zsombor (C5) pénteken a 4000 méteres, üldözéses verseny időfutamában 4:35.606-os időt tekert, ami a hetedik helyhez és egyéni csúcshoz volt elég.

Forrás: Magyar Paralimpiai Csapat

Kerekesszékes vívás

A női párbajtőr csapatunk a Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Veres Amarilla összeállítással indult. A lányok Kínától kikaptak az első körben, de ezt egy sima siker követte az amerikaiak ellen, A haramadik körben Ukrajna ellen sajnos kikaptunk, így a csapat az ötödik helyen végzett Tokióban. 

Forrás: Magyar Paralimpiai Csapat

Forrás és képek: Magyar Paralimpiai Csapat