A lélek mozgásban - Kezdődik a paralimpia!

Két héttel a 2020-as olimpia után újra élet költözik a tokiói sportlétesítményekbe, kezdődik a paralimpia! Az első napokban úszóink és kerekesszékes vívóink lesznek előtérben, ám a két hét során 37 magyar sportolónak is szurkolhatunk.

Naruhito japán császár és Thomas Bach NOB-elnök is részt vesz a paralimpia megnyitóján, amellyel ünnepélyesen is kezdetét veszi a parasportolók legrangosabb eseménye.

Augusztus 25-e és szeptember 5-e között 160 ország 4400 sportolója – köztük 37 magyar – méri össze tudását 22 sportág 540 versenyszámában.Ez rengeteg bonyolult szám, lássuk inkább a részleteket!

A keddi megnyitóünnepséget követően szerdán a kerékpárversenyekkel Wermeser Zsomborral, illetve 16 úszószámmal kezdődik meg a paralimpia. Utóbbiban nem kevés magyar érdekeltséget találunk, a remek formában tempózó Illés Fanni, Pap Bianka, de Konkoly Zsófia is esélyes, s persze a többieket sem kell félteni, fognak szép perceket okozni a magyar szurkolóknak!

Ahogyan az olimpián, úgy a paralimpián is a vívás lesz még az első napok attrakciója, természetesen itt a kerekesszékes változata.

A visszavonuló Dani Gyöngyire mondjuk még egy nappal korábban is fontos feladat vár, hiszen a megnyitón ő viszi a magyar zászlót, másnaptól viszont már a páston lesz dolga. S ha már említettük az olimpiával való párhuzamot, nem lenne meglepő, ha az egy hónapja szerzett három vívóérmet kerekesszékeseink megfejelnék.

A fenti sportok mellett főleg selejtezőket tartanak az első napokban, kerekesszékes kosárlabda, rögbi, asztalitenisz és goalball is a menü része.

A második héttől pedig a magyar szem a kajak-kenura és az atlétikára koncentrál.