Nekünk szurkolhatsz a paralimpián: Úszócsapat

Augusztus 25-én, Tokióban megkezdődik a XVI. Paralimpiai Játékok, ennek apropóján pedig bemutatjuk a magyar küldöttség tagjait. A legnépesebb legénysége az úszó-válogatottnak van, hiszen hét sportolónknak is szoríthatunk a medencében.

Adámi ZsanettA húsz éve úszó paralimpikon Rióban egy negyedik és egy hatodik helyezést ért el. Négyszer úszott már pályafutása alatt világcsúcsot, a 2019-es paraúszó világbajnokságról pedig két negyedik helyezést hozott el.

A sport mellett a Corvinus Egyetem mesterszakos hallgatója.

Illés FanniVilág- és Európa-bajnok úszónknak már csak a paralimpiai érem hiányzik a palettájából, de mostani formáját nézve kisebb csoda lenne, ha ez a helyzet nem változna Tokió után.

Az egyik legismertebb magyar parasportolónak 200 m vegyesen, 100 m mellen, 400 m gyorson és 100 m háton szurkolhatunk.

Konkoly Zsófia18 évesen már bronzérmet nyert Magyarországnak a riói paralimpián, és a japán fővárosban is meglesz minden esélye az éremszerzésre, hiszen idén nyert műr egy aranyérmet a paraúszók portugáliai Európa-bajnokságán 200 méter vegyesen SM9-es kategóriában.

Pap BiankaPap Bianka egy sí baleset következtében sérült meg, nem akart összeforrni a sípcsontja. Az orvosok javaslatára kezdett el úszni, ahol hamar kiderült tehetsége.

Rátermettségét alátámasztja, hogy már 16 évesen kijutott a 2016-os paralimpiára, ráadásul 100 méter háton ezüst, 200 méter vegyes úszásban pedig bronzérmet nyert.

Bianka az idei Eb-n 4 aranyérmet és egy ezüstöt úszott össze, így a lehető legjobb formában várja a tokiói játékokat.

Száraz EvelinMég csak most töltötte be a 16. életévét, de már világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnok.

Elképesztő, hogy fiatal kora ellenére, milyen éretten kezeli a versenyek okozta nyomást. Első paralimpiáján jó esélye van az éremszerzésre.

Payer KataMegkapta a szabadkártyás indulás lehetőségét, ezzel pedig az úszó-válogatott legfiatalabb tagjaként vághat neki a Tokiói kalandnak a 15 éves lány.

A Vasas SC úszójának ezzel valóra vált az álma, és ha már ott van a japán fővárosban, miért ne okozhatna meglepetést?

Iván BenceA Pécsi Sport Nonprofit Zrt. úszója két számban, 200 m vegyesen és 100 m mellen ugrik medencébe Tokióban. Az első paralimpiáján résztvevő Bence a paraúszók 2021-es, portugáliai Európa-bajnokságán két bronzérmet nyert.

forrás: Magyar Paralimpiai Bizottság