Nekünk szurkolhatsz a paralimpián: Kajak-kenu csapat

Augusztus 25-én, Tokióban megkezdődik a XVI. Paralimpiai Játékok, ennek apropóján pedig bemutatjuk a magyar küldöttség tagjait. A paralimpiai csapatban hat kajak-kenusnak szurkolhatunk a japán fővárosban.

Pulai ErikaCsak néhány éve kajakozik, de máris sikerült kvótát szereznie Tokióba. A Szolnoki Sportcentrum versenyzője KL-1 parakajak 200 méteren versenyez.

A sport mellett „Az Én Is Vagyok Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesületnél dolgozik, mint sorstársi tanácsadó, így a saját élettapasztalataival tud segíteni.

Varga KatalinKL-2-es kategóriában a parakajakosok között az a Varga Katalin fogja képviselni hazánkat, aki az idei Parakenu Európa-bajnokságon a második lett ezen a távon, így komoly esélyekkel utazik a japán fővárosba.

2020-ban az Év legjobb fogyatékos sportolója címre jelölték, idén pedig esélye van bekerülni a Nemzetközi Paralimpiai Bizottságba.

Juhász TamásA válogatón óriási csata zajlott a riói paralimpián ezüstérmes Suba Róbert és Juhász Tamás között a VL-2-es kategóriában 200 méteren.

Végül Juhász örülhetett a futam végén, így ő utazhat Tokióba, ahol egyértelműen éremesélyesnek számít. Ráadásul idén a kajakosok KL-1-esek 200 méteres számában is rajthoz áll.

Kiss ErikA májusban kvótát szerző Kiss Erik KL-3-mas kategóriában száll majd vízre 200 méteren.

A City-Gas Tiszafüredi Kajak-Kenu SE versenyzőjének eddigi legjobb eredménye egy Európa-bajnoki 6. hely.

Kiss PéterAz Európa- és világbajnok, még mindig csak 18 esztendős Kiss Péter gyorsan meghódította a sportágat, és első paralimpiáján is szeretne nagyot robbantani.

A Budapesi Honvéd kajakosa KL-1 200 méteren áll rajthoz Tokióban.

Rozbora AndrásAz Angyalföldi Vízisport Egyesület világbajnok kajakosa nyitott hátgerinccel született, de a sport mindig is az élete része volt. Kezdetben úszott, kosarazott és ülő röplabdázott. Utána közel 11 évig kombitáncolt.

2013-tól foglalkozik versenyszerűen a kajakozással. 2014-ben a moszkvai vb-n máris aranyérmet nyert, majd a 2016-os riói paralimpián a hetedik helyen ért célba.

forrás: Magyar Paralimpiai Bizottság