Nekünk szurkolhatsz a paralimpián: Erőemelés, íjászat, triatlon

Augusztus 25-én, Tokióban megkezdődik a XVI. Paralimpiai Játékok, ennek apropóján pedig bemutatjuk a magyar küldöttség tagjait. Erőemelésben, íjászatban és triatlonban is 1-1 sportoló képviseli majd hazánkat.

Erőemelés: Sedric RousselTeljes nevén: Watchou Kouokam Sedric Roussel, afrikai születésű erőemelő lehet a negyedik érmese a magyar parafekvenyomásnak, ha jól szerepel Tokióban.

Pár éve még csak hobbiból járt erősítő termekbe, napjainkban már egyre jelentősebb eredményekkel zár a versenyeken. Sedric a magyar nyelven kívül beszél még franciául, angolul, ukránul, oroszul és az afrikai törzsi nyelvén, a bamilékén is.

A szabadkártyával induló sportolót a MOL Fehérvár FC labdarúgója, Nego Loic köszöntötte az eskütételen.

Íjászat: Gáspár TamásLegutóbb 1992-ben, Barcelonában képviselte Magyarországot íjász a paralimpián, így Gáspár Tamás kvótaszerzése óriási hazai siker.

A világranglista második helyén álló, Angliában készülő íjász nagy reményekkel repülhet Tokióba, miután júliusban megnyerte a Nove Mesto nad Metujiban rendezett paraíjász világkupát W1 kategóriában.

Triatlon: Lévay PetraA végtaghiánnyal született triatlonistának a legnagyobb álma valósult meg azzal, hogy kijutott a tokiói paralimpiai játékokra. 2016-ban aranyérmet nyert a középtávú Európa-bajnokságon.

Motivációját a sporthoz a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítványból meríti, amelynek ő a kuratóriumi elnöke.

 forrás: Magyar Paralimpiai Bizottság