Nekünk szurkolhatsz a paralimpián: Atlétika csapat

Augusztus 25-én, Tokióban megkezdődik a XVI. Paralimpiai Játékok, ennek apropóján pedig bemutatjuk a magyar küldöttség tagjait. Ebben a cikkben jöjjenek paraatlétáink.

Biacsi Bernadett és Biacsi Ilona A 400 és 1500 méteres síkfutás T20-as kategóriájában versenyző ikerpár vihette a magyar zászlót a 2012-es londoni paralimpia nyitóünnepségén.

A 35 éves testvérek közül Ilona a sikeresebb a paralimpiákat tekintve, Londonból egy bronzzal, Rióból ezüstéremmel tért haza. Ha folytatódik a sorminta, akkor Tokióból már arannyal várhatjuk őt a reptéren.

Reméljük, hogy Bernadettet is éremmel a nyakában láthatjuk viszont.

Ekler LucaAz elmúlt három évben egyaránt őt választották az év paraatlétájának Magyarországon.

Luca bombaformában várja a tokiói paralimpiai játékokat, miután márciusban a Bydgoszcz-ban rendezett Európa-bajnokságon 100 méteren második helyen ért célba.

Távolugrásban saját világcsúcsát beállítva győzött és 400 méteres síkfutásban nemcsak nyerni tudott, de időeredményével új világcsúcsot állított fel. Utóbbi azért is érdekes, mert csak ebben az esztendőben kezdett el 400-at futni.

 

Az biztos, hogy a 23 éves sportoló mindhárom számban éremesélyesként indul a japán fővárosban.  

Szőllősi István

Szőllősi, akit az eskütételen a barátnője köszöntött, bármikor képes kiemelkedően teljesíteni, úgyhogy tőle is várhatunk egy bravúrszereplést a tokiói paralimpia súlylökés versenyében. Sok sikert kívánunk!

 forrás: Magyar Paralimpiai Bizottság