Nekünk szurkolhatsz a paralimpián: Asztalitenisz csapat

Augusztus 25-én, Tokióban megkezdődik a XVI. Paralimpiai Játékok, ennek apropóján pedig bemutatjuk a magyar küldöttség tagjait. Először jöjjenek para-asztaliteniszezőink.

Arlóy ZsófiaA genetikai rendellenességgel született Zsófia kisgyerek kora óta asztaliteniszezik. A Törekvés SE játékosa S8-as kategóriában versenyez.

A sport mellett lediplomázott a Budapesti Corvinus Egyetemen és közgazdászként dolgozik egy tanácsadó cégnél.

2016-ban, Rióban az 5. helyen végzett az első paralimpiáján.

Szvitacs AlexaAlexának néhány éve toxikus sokk szindróma miatt kellett amputálni a bal alkarját és az összes lábujját.

Ezek után a paralimpia lett az álma.

2019-ben, az első para-asztalitenisz Európa-bajnokságán rögtön aranyérmet szerzett S9-es kategóriában, és ez a célja Tokióban is, amelyre meg is van az esélye egyéniben és csapatban is.

Csonka AndrásAz oxigénhiánnyal született asztaliteniszező a jobb oldali végtagjait kevésbé tudja mozgatni. Ez azonban nem tartotta vissza, hogy 16 évesen szabadkártyával már részt vegyen a 2004-es athéni paralimpián.

A 2016-os Rio de Janeiró-i játékokon, élete negyedik paralimpiáján S8-as kategóriában ezüstérmet szerzett egyéniben.

Pálos Péter14 éves korában ment le a BVSC edzésére, és azóta is ott játszik az enyhe értelmi fogyatékkal született sportoló.

2012-ben aranyérmet szerzett Londonban, 2016-ban pedig bronzérmes lett Rióban S11-es kategóriában.

Major EndreA szegedi Asztalitenisz Sport Klub versenyzője S1-es sérültségi kategóriában indul, miután egy autóbaleset következtében kerekesszékbe került.

2016-ban meglepetésre a 4. helyet szerezte meg, miután egyedüli kerekesszékes versenyzőként képviselte hazánkat a paralimpiai játékokon.

Zborai Gyula

A magyarországi asztalitenisz csapat legidősebb tagja, összesen 40 világkupát nyert. 

Egy autóbaleset következtében a csípője, illetve bordái sérültek meg. 2004-ben már kvótát szerzett az athéni paralimpiai játékokra, és azóta is majdnem minden paralimpián képviselte Magyarországot.

forrás: Magyar Paralimpiai Bizottság