Öt sármos férfi parasportoló, akik meg sem álltak a világot jelentő deszkákig

Mivel köztudott, hogy hölgyeké az elsőbbség, sorozatunk első részét a legszexibb parasportoló csajoknak szenteltük. Most viszont, hogy teljes legyen a lista, büszkén mutatunk be öt kiemelkedő férfi paralimpikont, akik nemcsak tehetségesek és sikeresek, hanem feltűnően vonzóak is.

Jonnie Peacock

A többszörös paralimpiai, világ- és Európa-bajnok angol parasprinter egy gyermekkori agyhártyagyulladás következtében veszítette el a jobb lábát térdtől lefelé. Először futballozni szeretett volna, ám végül a 100 méteres síkfutás mellett döntött, mely nemcsak szakmai sikerekkel, hanem egy boldog párkapcsolattal is megajándékozta a szintén paralimpikon Sally Brown személyében.

Marcel Hug

A svájci T54-es kerekesszékes versenyző nyitott gerinccel született, de még ez sem akadályozta meg abban, hogy paralimpikonként két aranyérmet, valamint több világ- és Európa-bajnoki címet is kiharcoljon magának. Beceneve, Az Ezüst Golyó azért ragadt rá, mert a versenyeken mindig ezüstszínű sisakban áll rajthoz.

Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Osváth Richárd

A romániai magyar kerekesszékes vívó, paralimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok ép sportolóként kezdte pályafutását, de sorozatos térdsérülései következtében a helyreállító műtétek ellenére 2008-ban lebénult a jobb lába. Néhány év kihagyás után megpróbálkozott a kerekesszékes vívással, melyben szerencsére azóta is ugyanúgy sikert sikerre halmoz, mint a kezdetekkor.

Rheed McCracken

A T34-es kerekesszékes versenyzés ausztrál fenegyereke cerebrális parézisból, azaz központi idegrendszeri sérülésből kifolyólag kényszerült kerekeken élni. Ő azonban úgy döntött, ebből a helyzetből is kihozza a legjobbat: már két paralimpiai és öt Európa-bajnoki ezüstéremmel büszkélkedhet.

Forrás: MOB/Szalmás Péter

Tóth Tamás

A paralimpiai bajnok, Európa-bajnok és Európa-csúcstartó úszó 2-3 éves korában kezdett ismerkedni ezzel az izgalmas sportággal. Jobb kézfej nélkül született, de szülei azt szerették volna, hogy hiányosságai ellenére is kihozza magából a maximumot, ezért elkezdték úszni járatni.

Tamás nemcsak a medencében, a filantrópia terén is brillíroz: 2016-tól az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány hivatalos sportnagykövete, illetve olyan jótékonysági programokban is közreműködött, mint a Bohócdoktorok vagy a Movember mozgalom.