Az Illés Fanni recept - Láb nélkül siklani, szárnyak nélkül repülni

Szép, okos, sikeres. Micsoda mázlista, gondoljuk, ha meglátjuk Illés Fanni portréját vagy egy fotót, ahogy szirénként siklik a vízben.
Alsó lábszárak nélkül, összenőtt ujjakkal és holtan született. Ó, szegény, ez rettenetes, csoda, hogy él, sóhajtunk, és szemlesütve elfordulunk, ha Fanni feltűnik a medence szélén vagy kerekesszékben.

A csoda azonban nem az, hogy él, bár tényleg kellett hozzá egy adag, hanem az, AHOGY él. A világ egyik legjobb paraúszója, nagykövet, motivációs előadó, és ami a legfontosabb: vidám, intelligens, kedves hölgy.

Aki olyannyira megbékélt a sorsával, hogy nem belenyugodott a megmásíthatatlanba, hanem gondolkodás nélkül kihasznált minden kínálkozó lehetőséget, és olyannyira megbékélt önmagával, hogy a sokáig hordott műlábakat is lecsatolta.

Gerincferdülés miatt 12 évesen úszást javasoltak neki. Egy idő után viszont látszott, hogy már nem az egészséges tartás miatt kellene uszodába járnia. Édesapja, aki látnoknak sem volt utolsó, szinte látta őt maga előtt négy év múlva a 2008-as pekingi paralimpián. Ott is volt.

Azóta megjárt még kettőt és készül a tokiói játékokra is, világ-, illetve Európa-bajnoki címeket nyert, megválasztották az Év női sportolójának a Glamour magazin, Woman of the Year 2020 gáláján,

és a sort még folytathatnánk, de nem tesszük, mert ezek bárhol olvasható, megfogható tények.

Minket a megfoghatatlan vonz, ami erőt adhat az épeknek is,akiknek természetes, hogy van lábuk, kezük, mennek, futnak, rúgnak, dobnak, és talán az a legnagyobb bánatuk, hogy barna a hajuk, pedig szőkére vágytak. Közben pedig megfeledkeznek az álmaikról, céljaikról és arról, hogy nagy mágus az ember, de az extra varázslathoz, elsősorban önmagára van szüksége.

Illés Fanni kitartása, magabiztossága százakat, ezreket segít át a nehezebb időszakokon, sorstársakat, egészségeseket.

Élni kell a lehetőségeinkkel, az akadályainkat le kell győzni, és menni, vagy az én esetemben úszni előre. Szeretem, ha hatással vagyok mások életére. Ez hajt, űz engem és persze a szűnni nem akaró vágy, hogy megmutassam a világnak, bárki elérheti a céljait, csak akarni kell

– tartja Fanni.
Ugye, milyen egyszerű?